Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People – én de bedrijven die horen bij USG People Holdings BV. - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Woonbegeleider COA

Start People Assen Overheid

Standplaats
Ter Apel
Opleiding
MBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0042594

Voor een locatie van het COA in Ter Apel zijn we op zoek naar woonbegeleiders!

De locatie waar je komt te werken is een zogeheten Vrijheidsbeperkende Locatie (VBL)/Spoor 2, waar vreemdelingen verblijven die na maximaal 12 weken op deze locatie terug zullen keren naar land van herkomst. Wat deze locatie kenmerkt is dat de vreemdelingen hier een meldplicht hebben en niet voorbij de gemeentegrenzen mogen komen door voorvallen in het verleden.

In de functie van woonbegeleider bij deze locatie begeleid je de vreemdelingen op de VBL-locatie gedurende de dag, avond én nacht. Het is in jouw rol ontzettend belangrijk dat je de bewoners in de dagelijkse bezigheden stimuleert en activeert en dat je vooral ook actief signaleert. Je zult in je rol regelmatig bewoners moeten aanspreken op ongewenst gedrag en enige ervaring hierin is dan ook een pré. Binnen deze locatie is er een sanctie- en stimuleringsbeleid die je als woonbegeleider uiteraard naleeft om er op deze manier voor te zorgen dat er op een veilige en leefbare manier gewoond kan worden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je aan de volgende (harde) eisen voldoen:

  • Het is een harde eis dat je voldoet aan de opleidingseis. Je hebt mimimaal MBO 4 afgerond richting sociaal agogisch, bijvoorbeeld SPW of 'specifieke doelgroepen'. Zonder deze opleiding kunnen we je niet in bemiddeling nemen;
  • Je hebt door je werkervaring geleerd om met spanningen binnen groepen om te gaan en durft mensen aan te spreken op ongewenst gedrag. Je communicatieve skills moeten hierdoor goed zijn!
  • Je kan goed samenwerken en bent een echte teamplayer;
  • Je bent bereid om onregelmatig te werken (dag, avond, nacht en weekenden);
  • Je hebt een geldig BHV- en agressiecertificaat of staat ervoor open om deze te behalen;
  • Je bent op korte termijn beschikbaar voor minimaal 32 of maximaal 36 uur in de week.

Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

  • Wij bieden je een tijdelijk dienstverband die zowel parttime (32 uur) als fulltime (36 uur) in te vullen is;
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan de maatschappij door te werken voor een overheidsinstelling;
  • Een salaris van tussen de €15,00 en €16,00 bruto per uur. De inschaling wordt door het COA gedaan en wordt bepaald afhankelijk van je relevante werkervaring;
  • Je krijgt een tegemoetkoming in de kosten die je maakt als je reist met de auto.