Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Woonbegeleider COA

Start People Assen Overheid

Standplaats
Eelde
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0063009

Start People is op zoek naar meerdere enthousiaste woonbegeleiders voor de omgeving Groningen. Wil jij graag werken met een leuke en diverse doelgroep en ben jij per direct beschikbaar? Lees dan snel verder!

Eerst even wat meer informatie over het soort locatie waar je komt te werken. De locatie waar je komt te werken is een gezinslocatie en heeft plek voor ongeveer 400 vreemdelingen. Momenteel wordt de locatie verbouwd en wordt er plek gemaakt voor meer slaapplekken. Op de locatie in Emmen heerst een gezellige, collegiale sfeer en het leuke van deze locatie is dat je te maken hebt met verschillende leeftijden om te begeleiden.

Als Woonbegeleider op deze locatie begeleid en faciliteer je dagelijks de asielzoekers in hun woonomgeving. Je heeft praktische informatie over het wonen in Nederland en draagt bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat voor de bewoners. Je signaleert spanningen, spreekt bewoners aan op ongewenst gedrag en intervenieert. Binnen de functie stimuleer je de zelfredzaamheid van bewoners waarbij het activeren een speerpunt is. Het is een leuke functie waarbij je de hele dag onder de mensen bent en je krijgt de kans om van andere culturen te leren. Geen dag is hetzelfde!

 • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een mbo-diploma niveau 4 van een sociaal agogische of maatschappelijke opleiding. Dit is een vereiste. Kun je niet
  aan deze opleidingseisen voldoen? Dan zal je sollicitatie niet in behandeling worden genomen;
 • Je bent een professional met aantoonbare en relevante ervaring met agogische vaardigheden en methodische gespreksvoering;
 • Je bent in staat om spanningen te signaleren en lastige gesprekken te voeren;
 • Je hebt ervaring met multiculturele communicatie en hebt samenwerkings- en communicatieve vaardigheden met in- en externe partijen;
 • Je bent bereid onregelmatige diensten te werken, ook in de weekenden en avonden. Werktijden zijn van 8:00 tot 16:30 uur of van 13:30 tot 22:00 uur. In de weekenden heb je alleen dagdiensten van 9:00 tot 17:00 uur.
 • Tot slot heb je affiniteit met de doelgroep, houd je van aanpakken en heb je een flexibele instelling. Je hebt uitstekende schriftelijke vaardigheden bij o.a. registreren en rapporteren (digitaal) en ook uitstekende mondelinge vaardigheden.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom (uit de opvang) van asielzoekers in Nederland.

De locatie van de functie is Eelde.

 • Een werkweek voor 36 uur (fulltime)
 • Bruto uurloon tussen €16,82 en €20,98. Inschaling vindt plaats op basis van relevante ervaring;
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 6 maanden. Of er mogelijkheden zijn tot verlenging is nog niet duidelijk;
 • Een opbouw van vakantiedagen naar rato;
 • Om je persoonlijke ontwikkeling op peil te houden bieden wij gratis onlinetrainingen aan via Good Habitz;
 • Je krijgt via het COA de kans om je BHV-certificaat te halen en om een agressietraining te volgen.

Heb je nog vragen over deze vacature? Stuur dan een appje naar Nadine Schuurmans 0612454718