Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Woonbegeleider Gehandicaptenzorg

Start People Medi Interim Groningen / Drenthe

Standplaats
Groningen
Opleiding
MBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0004966

Als woonbegeleider ben jij samen met je collega’s verantwoordelijk voor het welzijn van een vaste groep cliënten. De Cliënten die je begeleidt hebben verschillende verstandelijke en/of lichamelijke handicaps. Met veel energie en passie ga jij de cliënten gedurende de dag helpen om er een leuke en zinvolle dag van te maken.

Je werkdag start met een overdracht van je collega zodat je precies op de hoogte bent van alle bijzonderheden die dag. Op deze manier kan je goed kan inspelen bij het oplossen van eventuele problemen. Daarnaast bespreek je natuurlijk of er nog cliënten zijn die een beetje extra aandacht nodig hebben omdat er iets aan de hand is. Na het overdragen kan jij echt aan de slag met je cliënten. Er zitten grote verschillen tussen de zelfstandigheid van de bewoners, de één moet met traplift uit bed gehaald worden terwijl de ander zichzelf kan redden. Dit is ook het geval bij ADL-taken zoals douchen, tandenpoetsen en aankleden.

De dag begint rond een uur of 8 met het wakker maken van de cliënten, vervolgens gaan jullie gezellig ontbijten. Dan is het voor een deel bewoners tijd om lichte dagbesteding te doen, hierbij kan je denken aan de moestuin, keuken of in één van de winkeltjes op het terrein. In de avonden en weekenden zijn er ook verschillende activiteiten zoals theater, voorstellingen en muziek.

  • Je hebt een afgeronde zorg- en / of welzijn gerelateerde opleiding op minimaal mbo 3.
  • Je bent in staat om je in te leven in de beperking van de bewoner;
  • Je bent 38 uur per week beschikbaar en wilt graag voor langere tijd aan de slag bij deze organisatie;

Het bedrijf in kwestie is bijzonder omdat er vanuit een dorpsgemeenschap gewerkt wordt, een dorpsgemeenschap waar 400 mensen met verschillende beperkingen in kleine groepen met elkaar wonen. Deze huisjes liggen rond om de dorpskern waar de bewoners vaak samenkomen. Aan deze dorpskern zitten weer verscheidene winkeltjes en ruimtes waar de bewoners kunnen werken, kopen en plezier kunnen maken.

Door deze bijzondere manier van zorg wil het bedrijf de cliënten een zinvol bestaan geven. Zo is er door de week dagbesteding en is het in het weekend , echt weekend. In de avond uren is er tijd voor verscheidene hobbyclubs, mochten de bewoners dit willen. Vanuit de stad Groningen is het dorp zowel met de auto als met het openbaarvervoer bereikbaar.

‘Na je sollicitatie nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking en nemen we je wensen door. In afwachting van alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben we digitale middelen tot onze beschikking om een kennismakingsgesprek te voeren Teams. Het is dus niet noodzakelijk om naar één van onze vestigingen te komen. In het gesprek gaan we nader in op je wensen, vertellen we je over onze werkwijze en bespreken we de mogelijkheden voor samenwerking met je. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact, maar gezien de huidige situatie kiezen we voor andere mogelijkheden.

Je krijgt een fulltime (38 uur) dienstverband als woonbegeleider voor de duur van 6 maanden. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt je contract na verloop van tijd omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd!

Vanuit de opdrachtgever krijg je een interne opleiding aangeboden. Daarnaast is het via Start People mogelijk om diverse online trainingen te volgen. Dit kunnen trainingen zijn op het gebied van leiderschap of timemanagement maar ook Excel of Word.

Verder krijg je natuurlijk:

  • Salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg schaal 35 (min. € 1800,- max. € 2675,- op basis van een fulltime dienstverband);
  • Vakantiegeld en vakantiedagen;
  • Reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag;
  • Toegang tot onze digitale leeromgeving om leuke trainingen en cursussen te volgen voor o.a. je persoonlijke ontwikkeling.