Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv. Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People - én de bedrijven die horen bij RGF Staffing the Netherlands - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe wij jouw gegevens verwerken.

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Start People Medi Interim Groningen / Drenthe

Standplaats
Winschoten
Opleiding
MBO 3/4
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
1AV0004966

Als woonbegeleider kom je te werken bij een bijzondere organisatie. De woonlocatie zou omschreven kunnen worden als een kleine dorpsgemeenschap, waar de bewoners een zo ‘gewoon’ mogelijk bestaan kunnen leiden. Als begeleider heb je dan ook de taak om te zorgen voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven binnen de groep. Verder bied je de bewoners ondersteuning en begeleiding bij diverse activiteiten. De doelgroep waar je mee te maken krijgt is erg breed. In dit dorp wonen namelijk bewoners van verschillende leeftijdscategorieën, ook hebben de bewoners te maken met een verstandelijke of fysieke beperking. Onderling zitten hier grote verschillen tussen. Een groot aantal is meervoudig beperkt, maar andere bewoners zijn in staat dagelijks mee te doen aan activiteiten of te werken aan het onderhoud van de woning of het terrein. Dit betekent dat je dagelijks te maken krijgt met complexe en minder complexe zorgvragen. Terwijl de ene bewoner uit bed geholpen dient te worden door middel van een tillift, kan de ander zich zelfstandig aardig redden. Dit maakt je baan daardoor erg afwisselend en uitdagend.

Tijdens een vroege dienst begint je werkdag om (bijvoorbeeld) 7:00. Je bespreekt de overdracht met je collega en maakt daarna de bewoners wakker. Een aantal bewoners hebben geen hulp nodig, dus help jij de bewoners die niet zelfstandig op kunnen staan. Na het ontbijt kunnen sommige bewoners aan de slag met een lichte dagbesteding. De dagbesteding is erg belangrijk voor de bewoners, aangezien het ze structuur en voldoening geeft. Jij begrijpt dit maar al te goed en zorgt ervoor dat de bewoners zoveel mogelijk plezier hebben terwijl jij ze ondersteunt. Terwijl de ene bewoner aan het werk is in de moestuin, ga jij met een andere bewoner de was- en de vuilniszakken ophalen. In de avond en in het weekend zijn er ook andere activiteiten, zoals een theater- of muziekshow. Als je een late dienst hebt, dan ondersteun jij de bewoners bij het naar bed gaan en zorg je ervoor dat alles alvast geregeld is voor de volgende dag. Dit betekent dat jij verantwoordelijk bent voor het volledige welzijn en de dag beleving van de bewoners, waar jij natuurlijk aan bijdraagt met enthousiasme en een positieve instelling. Belangrijk is dan ook dat jij het gemeenschapsgevoel onder de bewoners weet te versterken en te onderhouden, zodat alle bewoners zich betrokken voelen bij het dorp.

  • Je hebt een afgeronde zorg- en / of welzijn gerelateerde opleiding op minimaal mbo 3 niveau;
  • Je bent 38 uur per week beschikbaar voor langere tijd.

Binnen deze woonlocatie leven de bewoners met elkaar in het dorp, waarbij de woonbegeleiders dit leven een zo goed mogelijke invulling willen geven. Ze hebben een prachtig groot terrein waar een stukje kan worden gewandeld en waar diverse woningen, winkeltjes en een dorpshuis te vinden zijn. In totaal wonen er in dit dorp zo'n 400 bewoners die door hun verstandelijke beperking(en) en lichamelijke aandoeningen de rest van hun leven begeleiding nodig hebben. Het dorp is dan ook een aangepaste en veilige leefomgeving waar de bewoners vriendschappen kunnen sluiten, zich thuis kunnen voelen en een zo 'gewoon' mogelijk bestaan kunnen leiden. Verder hecht de organisatie veel waarde aan cultuur en vieringen, zo wordt er stil gestaan bij seizoenswisselingen en verschillende festiviteiten door het jaar heen. Vanuit Winschoten is de organisatie eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken.

Wij bieden je natuurlijk een uitdagende functie! Hierin ga je fulltime (38 uur) aan de slag als woonbegeleider voor een periode van 6 maanden. Bevalt het van beide kanten? Dan krijg je een contract aangeboden bij deze bijzondere organisatie. Leuk om te weten: als het van beide kanten goed bevalt dan zal dit contract na verloop van tijd worden omgezet tot een dienstverband voor onbepaalde tijd!

Verder krijg je natuurlijk:

  • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg schaal 35 (max. € 2853,- op basis van een fulltime dienstverband);
  • Reiskosten conform CAO Gehandicaptenzorg;
  • 8,33% Vakantiegeld, vakantiedagen;
  • Onregelmatigheidstoeslag;
  • Interne opleiding vanuit de opdrachtgever;
  • Mogelijkheid om via ons diverse trainingen te volgen op het gebied van leiderschap, timemanagement of Excel.