4 stappen desktop
Sollicitatie flow 2

Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

x Bestandstype doc, docx, pdf van maximaal 3 MB

Upload hier jouw cv waarmee je je optimaal presenteert aan ons en aan (potentiële) opdrachtgevers. Het al dan niet opnemen van een foto in je cv geschiedt op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve consequenties. Door het uploaden van een cv met foto verleen je toestemming aan Start People en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, welk proces deels geautomatiseerd plaatsvindt. In ons privacy statement kun je nalezen op welke wijze wij jouw gegevens verwerken.

Woonbegeleider - parttime

Start People Medi Interim Groningen

Standplaats
Groningen
Opleiding
HBO
Vakgebied
Zorg
Vacaturenummer
7262000439

Voor een organisatie zijn wij op zoek naar begeleiders voor minderjarige vreemdelingen voor de locatie Ter Apel. Als woonbegeleider ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor de minderjarige vreemdelingen in het AZC. Hierin bied je begeleiding en structuur aan en bevorder je de persoonlijke ontwikkeling van de minderjarige asielzoeker vanuit een realistisch toekomstperspectief.

Het werken met deze zeer dynamische doelgroep is iedere dag anders. Tevens werk je in een heel divers team. De jongeren vallen in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 17 jaar. De jongeren zijn vaak pas enkele uren in Nederland en jij bent een van de eerste hulpverleners waar ze mee te maken krijgen. Jij kunt ze een warm welkom heten en een echt veilig gevoel geven.
Als mentor krijg je een aantal jongeren toegewezen waarvan jij de persoonlijke mentor bent. Met deze jongere stel je een ontwikkelingsplan op, zie je erop toe hoe deze ontwikkeling verloopt en stel je het ontwikkelingsplan waar nodig bij.

Jouw werkzaamheden en takenpakket bevatten onder andere dat je zorgdraagt voor de dagelijkse opvang en een veilige, leefbare en beheersbare woonomgeving. Daarbij signaleert, handelt preventief en intervenieert bij problemen, spanningen en conflicten. De minderjarige vreemdelingen begeleid je en stelt begeleidingsplannen op om hen te motiveren, stimuleren en activeren tot hun persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en activiteiten gericht op hun toekomst. Ook onderhoudt je externe contacten gericht op afstemming en samenwerking met overige ketenpartners.

 • Diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische opleidingen; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie, deze eventueel aangevuld met specifieke trainingen in het opvangen van minderjarige asielzoekers.
 • Registratie als Jeugdzorgwerker in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).
 • Ervaring als AMV medewerker is een pré.
 • Kennis van het juridisch kader alleenstaande minderjarige asielzoekers.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken.
 • Bereidheid om onregelmatig te werken in een 24-uurs rooster.

Deze landelijke organisatie zet zich invoor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

 • Werk binnen een dynamische organisatie
 • Salariëring conform CAO
 • Een parttime contract voor bepaalde tijd (met kans op verlenging)
 • Reiskostenvergoeding conform CAO
 • Diverse (bij)scholingsmogelijkheden
 • Mogelijkheid tot het behalen van je BHV
 • 8% vakantiegeld

Kortom: een uitdagende functie met een werksfeer waarbij respect, vertrouwen en collegialiteit centraal staan!

Interesse in deze mooie en uitdagen functie? Solliciteer dan zo snel mogelijk met een goede motivatie en je CV!