Solliciteren

Schrijf je in voor arbeidsbemiddeling en solliciteer gericht op deze vacature.

Deze vacature bestaat helaas niet (meer).

Woonbegeleider Spoor 2

Start People Assen Overheid

Standplaats
Ter Apel
Opleiding
MBO
Vakgebied
Overheid
Vacaturenummer
1AV0026712

Voor een nieuw te openen wooneenheid in Ter Apel zijn wij op zoek naar meerdere Woonbegeleiders voor het COA.
Deze locatie, genaamd Spoor 2, gaat eind augustus openen.

Als woonbegeleider op Spoor 2 begeleid je bewoners op een afzonderlijke woonlocatie. De bewoners zijn vreemdelingen die vanuit een veilig land naar Nederland zijn gekomen. Op het moment dat zij naar Spoor 2 zijn verhuisd, hebben deze vreemdelingen al te horen gekregen dat ze weer terug moeten naar het land van herkomst.

Het betreft een pittige doelgroep. De woonbegeleiders moeten stevig in hun schoenen staan, bewoners durven aanspreken op ongewenst gedrag en zorgen dat de locatie veilig en leefbaar is.

Een harde eis voor deze functie is dat je een MBO 4 afgeronde opleiding hebt met een maatschappelijke richting zoals SPW, SAW of Specifieke doelgroepen.
Zonder deze opleiding kunnen we je helaas niet in procedure meenemen voor de functie van Woonbegeleider bij het COA.
Twijfel je of jouw opleiding voldoet? Bel ons dan even en we kijken graag met je mee!

In het intakegesprek gaan we dieper in op jouw relevante werkervaring.
Je beschikt over goede agogische vaardigheden en methodische gespreksvoering. Verder ben je in staat om lastige gesprekken te voeren en spanningen te signaleren.

In een woonbegeleider zoeken wij medewerkers die ervaring hebben met een multiculturele communicatie, uitstekende schriftelijke vaardigheden en geen problemen hebben met flexibele werktijden. Je werkt namelijk zowel dag- als avonddiensten en in de weekenden.

Dat werken bij het COA leuk is, blijkt wel uit de notering van het COA in de top 10 van beste werkgevers van vacaturesite Indeed. Het COA is de organisatie in Nederland voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep. De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

  • In de functie van Woonbegeleider kun je zowel parttime als fulltime werken: 32 of 36 uur per week
  • In eerste instantie ontvang je een tijdelijk contract van 6 maanden via Start People. De opdracht is voor een jaar uitgezet, dus er is kans op verlenging na 6 maanden.
  • Omdat de locatie in Ter Apel lastig te bereiken is met het openbaar vervoer, raden we je aan om met de auto te reizen. Je ontvangt een reiskostenvergoeding.
  • Het bruto uurloon wordt bepaald door het COA aan de hand van relevante werkervaring en afgeronde opleiding
  • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen een mooie, dynamische organisatie in een stevig en prettig team.