Over Start People

Start vanuit het hart

Het hart. Symbool voor gevoel én beleving. Een kompas dat moed vraagt om te volgen. Wie op zoek is naar werk, volgt zijn hart. Dat geldt ook voor wie de juiste medewerkers voor een organisatie wil vinden. Het hart staat voor de passie waarmee wij bij Start People werken. Het kenmerkt de manier waarop wij mensen willen verbinden: Start vanuit het hart.

Start Peope-Start vanuit het hart-logoOver werk, geluk en bijzondere drijfveren

Elke keer dat wij iemand aan een baan helpen, levert ons een mooi verhaal op. Deze verhalen delen we hier. Door heel Nederland ontmoeten we flexmedewerkers en opdrachtgevers die vanuit het hart vertellen over werk, geluk en bijzondere drijfveren.

 

Esther doet in haar eigen restaurant zowat álles vanuit het hart!Esther Uva

Restaurant MARIO in Wijdewormer is officieel uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. Een prestatie die volgens mede-eigenares Esther Uva te danken is aan een combinatie van Italiaanse gastvrijheid, passie voor lekker eten, familietradities, losse gemoedelijkheid en een beetje Nederlandse regie achter de schermen.

Lees het verhaal van Esther

 

Marvin is gelukkig met wat hij doet bij Athlon, en daardoor ook een tevreden man in zijn privéleven. Marvin Hellings

Heel soms kom je ze tegen. Mensen die niets meer te wensen hebben, omdat ze álles van waarde al hebben. En zich daarmee volmaakt gelukkig voelen. Marvin Hellings, End of Lease Officer bij Athlon is zo iemand. Een verhaal over intens geluk, genieten met gesloten ogen en sneakers…

Lees het verhaal van Marvin

 

Betrokkenheid van mensen in de zorg brengt Margo mooie dingen!Margo Gellekink

Margo vertelt over het unieke zorgconcept van het Gezondheidscentrum Asielzoekers. “Bij ieder nieuw asielzoekerscentrum zorgt het GCA ervoor dat er een volledig ingerichte huisartsenpost komt. Samen met ons team van recruiters zijn we er verantwoordelijk voor dat er voldoende en goede doktersassistenten, verpleegkundigen en ggz-consulenten aanwezig zijn.”

Lees het verhaal van Margo

 

Een mooi bedrijf en een opleiding zorgt voor werkgeluk bij Manfred!Manfred Elzinga

Manfred Elzinga weet door zijn werk als Procesoperator bij TenCate wat het is om ’s ochtends met plezier van huis te gaan. “En na drieënhalf jaar als uitzendkracht heb ik nu een vaste arbeidsovereenkomst met Start People. Heerlijk, we kunnen nu echt gaan uitkijken naar een eigen huis.”

Lees het verhaal van Manfred

 

Bij Giovanni draait het leven om verbinding met de mensen om hem heen!Giovanni Kruit

Giovanni houdt van mensen. Ze vormen de rode draad in zijn leven. Zowel in zijn functie als HR Manager bij Bolletje, als privé. “Ik was me er niet zo van bewust, maar nu we erover praten: het leven draait inderdaad om verbinding met de mensen om me heen.”

Lees het verhaal van Giovanni

 

Johan is een servicemonteur in hart en nieren!Johan Nijmeijer

“Voor mijn werk zit ik veel in de auto. Niet in de Kadett hoor, maar in een serviceauto. Ik werk al bijna negen jaar met veel plezier als Servicemonteur voor KPN.

 Lees het verhaal van Johan

 

Van ambacht naar bewerkingsmachines, dé gouden zet van MichielMichiel Oldenburg

Dagelijks openen en sluiten we tientallen deuren, zonder dat we er ooit bewust naar kijken. Voor Michiel Oldenburg ligt dat net even anders. Behoorlijk anders zelfs. “Ik kan het niet laten om elke deur even te bestuderen. Als je goed kijkt, is geen deur hetzelfde.”

Lees het verhaal van Michiel

 

Mans werkt graag met extra gemotiveerde mensenStart People-Restart-Mans Mensinga-arbeidsbeperking

“Een paar jaar geleden hoorde ik van Restart. Hun aanpak sprak me zeer aan. Om mensen duurzaam intzetbaar te maken en mensen met een arbeidsbeperking te laten participeren op de arbeidsmarkt.”

 Lees het verhaal van Mans

 

Wendie vond werkgeluk bij T-MobileWendy Verwoert

“Mijn jeugd was niet de makkelijkste en ik kende veel tegenslagen. Toch heeft dat mij nog nooit belemmerd. Sterker nog: het heeft mij juist veel energie gegeven om positief te blijven. Om te bereiken wat ik wil.” Mijn favoriete quote ‘Happiness is a way of life’ klinkt misschien cliché. Ik geloof er écht in en heb altijd gedaan wat mij gelukkig maakt.

Lees het verhaal van Wendie

 

henry bbl-traject bij frieslandcampinaProcesoperator Henry investeert in zichzelf met een opleiding

Henry van Linn is 48 en werkte voorheen in de Rotterdamse haven. Sinds drie jaar is hij als flexmedewerker via Start People aan de slag bij Friesland Campina in Leerdam. Daarnaast volgt hij in company een BBL-opleiding bij Zuivelopleidingen Nederland met ondersteuning van een mentor van Start People College.

Lees het verhaal van Henry

 

Start-People-Start-vanuit-het-hart-ROC-MareMare creëert optimaal werkklimaat voor ROC Noorderpoort

Als je je passies kwijt kunt in je werk, dan word je een gelukkiger mens en presteer je beter. Mare Riemersma, Projectdirecteur HRM bij ROC Noorderpoort Groningen, haalt er voldoening uit om een werkklimaat te creëren waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. “Dan géven ze ook het beste van zichzelf.”

Lees het verhaal van Mare

 

Start-People_Start-vanuit-het-Hart_Robert-Reinders_1Robert ging van commercieel naar Fontys onderwijs en Defensie

Het werkende leven van Robert Reinders begint als een denderende achtbaanrit. In het begin geniet hij van die spanning en snelheid, maar gaandeweg ontstaat toch de behoefte aan meer maatschappelijke duiding. Hij vindt die bij Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek in Venlo en bij Defensie.

Lees het verhaal van Robert

 

Start-People-start-vanuit-het-hart-patrick-kraker-trailersDe passie van Patrick voor zijn werk bij Kraker Trailers

Als Patrick Wieland aan de praat raakt over zijn werk, transport en trucks, dan blijkt al snel hoe gepassioneerd hij is als bedrijfsleider bij Kraker Trailers. “Ik ben echt wel trots op wat wij hier doen”

Lees het verhaal van Patrick

 

Start-People-vanuithethart-dick-friesland-campina-2Na twee jaar thuiszitten vond Dick weer werk bij FrieslandCampina

Hoe een lastige periode een prachtige wending kan krijgen. Dick Plagman kan erover meepraten. Na zijn ontslag in de recessie, breekt een periode van onzekerheid aan. Op zoek naar een nieuwe baan. “Ben je bijna zestig en moet je weer gaan solliciteren.”

Lees het verhaal van Dick

 

Marije Huigenbosch Start People bobslee KLMMarije combineert topsport met een baan bij KLM

Marije is echt een sportdier. Haar absolute passie is bobsleeën. Vanaf de eerste afdaling was ze verkocht. Dankzij ASA kan ze haar sportleven combineren met een baan bij KLM Catering Services. De topsport is echt voor haarzelf. In haar werk betekent ze graag iets voor een ander!

Lees het verhaal van Marije

 

Nederland, Dokkum, 6 oktober 2015 Jelmer Tjeerdsma

Jelmer haalt 100% voldoening uit werken in de jeugdzorg

Na zestien jaar bij Defensie kon Jelmer Tjeerdsma niet doorstromen naar de functie die hij ambieerde. Wat hij wilde, wist hij wel: met jonge mensen werken. Hij is de opleiding Pedagogisch werker jeugdzorg gaan doen. Dit bleek de start van een nieuwe loopbaan.

Lees het verhaal van Jelmer

 

Karin de JagerKarin werkt via Zorgzuster als zzp’er in de zorg

Als zelfstandig verpleegkundige werkt Karin veel via Zorgzuster, een netwerk voor zzp’ers in de zorg. “Het fijne daarvan is dat daar een uitgebreide kring van zorgprofessionals bij aangesloten is. Zo kun je snel een team vormen.”

Lees het verhaal van Karin

 

Twan MooringJonge ondernemer Twan heeft alles goed geregeld via payrolling

Twan Mooring is een echte retailer. “Dát is mijn passie. Een winkel, waar ik aan de knoppen kan draaien en met mensen kan werken.”

Lees het verhaal van Twan

 

Angelique CordionAngelique zorgt voor een goede werksfeer als Teamleider bij Feenstra

“Ik kom zelfs op mijn vrije dagen naar werk om dingen te regelen. Wat je geeft, krijg je ook terug. Daar geloof ik echt in.”

Lees het verhaal van Angelique

 

Maria WolthuizenMaria weet van aanpakken bij Gemeente de Fryske Marren

“Creatieve klusjes in huis en karweitjes op mijn werk. Zelf spontaan initiatief nemen. Dit ben ik. Ik hou van aanpakken.”

Lees het verhaal van Maria

 

Start vanuit het hart-Floor van Dedem-QbuzzFloor werkt bij QBuzz aan chauffeurs van de toekomst

Zaken in stand houden, verbeteren en doorgeven. Dat is wat Floor van Dedem drijft. In haar werk als Manager HRM van openbaarvervoerbedrijf QBuzz, maar privé net zo. In al haar activiteiten legt zij een grote mate van daadkracht en doorzettingsvermogen. Terecht, zo vindt zij. “Want wat mooi is, moet behouden blijven.”

Lees het verhaal van Floor