Jenny had een droom. "Dit is de match. Mijn match."

Jenny

Onze flexmedewerker Jenny de Ronde (51) had een droom: werken in de kraamzorg. Na haar mbo-opleidingen gezinsverzorging en kraamverzorging, inmiddels 30 jaar geleden, maakte ze die droom waar. Helaas kwam ze teleurgesteld thuis: werken in de kraamzorg bleek tóch niet haar ding te zijn. Via Start People komt Jenny uiteindelijk als administratief medewerkster terecht bij Transport en Containerbedrijf Wielemaker. Een kantoorbaan dus. Huh? “Dit is de match. Mijn match.”

 

 

Jenny, waarom was de kraamzorg uiteindelijk niets voor jou?

“Mijn droom bleek leuker te zijn dan het werken in de kraamzorg zelf. Er kwam vaak huishoudelijke hulp bij kijken, terwijl ik juist de adviesgesprekken met de kersverse ouders zo leuk vond.”

Hoe kwam je uiteindelijk terecht bij Wielemaker, een transport- en containerbedrijf? Ik bedoel: dat is wel iets héél anders.

“In 2016 zocht Transport en Containerbedrijf Wielemaker een administratief medewerker. Het zou gaan om een tijdelijke functie, om te ondersteunen tijdens de overgang naar een nieuw systeem. En Start People stelde mij voor. Dat zorgde hier wel even voor opgetrokken wenkbrauwen en zelfs de opmerking: ‘ik dacht dat er een administratieve kracht gestuurd zou worden en nu staat hier een kraamverzorgster’. Inmiddels werk ik er al weer 2 jaar en hoor ik bij het meubilair. Soms zelfs letterlijk. Ik zet regelmatig een bos bloemen in de kantine en ik zorg dat er een pot met snoep staat.”

Wat vind je zo leuk aan het werk bij Wielemaker?

“Ik voel me hier ontzettend op mijn gemak. Als ik na het werk naar huis fiets en een van onze chauffeurs toetert en zwaait naar me, dan word ik daar vrolijk van. Er werken hier vooral mannen, en ik vind dat wel wat hebben, die mannencultuur. Ik hoef me hier niet anders of leuker voor te doen dan ik ben. Sterker nog: ik ben gewoon mijn gekke zelf. En daar word ik om gewaardeerd.”

"Waardering, daar gaat werken om, volgens mij. En voldoening, thuiskomen met een verhaal."

Wat is voor jou de waarde van werk?

“Die waardering, daar gaat werken om, volgens mij. En voldoening, thuiskomen met een verhaal. Vergeet ook de omgang met collega’s niet. Vorige week ben ik nog naar het strand geweest met een oud-collega, inmiddels een vriendin. En ik ben nog steeds bevriend met mijn ex-collega’s van mijn allereerste baan in de gezinsverzorging. We zien elkaar nog zo’n 2 of 3 keer per jaar en hebben inmiddels heel wat meegemaakt samen.”

Start People gelooft in de waarde van werk

Werk geeft waarde. Ontzettend veel waarde. Zoveel waarde dat het bijna niet in woorden te omschrijven is. Toch doen we een poging. We hebben onze flexmedewerkers en opdrachtgevers gevraagd naar wat werk voor hen zo waardevol maakt. Is het de band met collega’s? Een tweede kans krijgen? Een nieuwe collega die als een frisse wind door het kantoor waait? Je leest het in deze rubriek.

Wil je meer weten over Start People?

Ben je benieuwd naar onze werkwijze, en hoe wij je aan een baan kunnen helpen? Je leest hier alles over werken via Start People. Bekijk ook onze actuele vacatures ! Op zoek naar flexibele en gemotiveerde flexmedewerkers? Wij hebben de juiste mensen voor u !