“Ik vind het een aanvulling op mijn eigen werk dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.”

HarmHarm van den Berg maakte dertien jaar geleden de switch van arbeidsbemiddeling naar logistiek. Zijn werk als material handler bestaat uit het controleren van materiaal dat is binnengekomen in het magazijn van ASML, een Nederlands hightechbedrijf. Hij heeft ontzettend veel plezier in zijn werk, maar het bloed kruipt nu eenmaal ook waar het niet gaan kan: “Ik help nieuwe collega’s graag wegwijs te worden en waar mogelijk begeleid ik medewerkers die, om wat voor reden dan ook, wat meer moeite hebben met het werk.”

 


Wat houdt je werk als material handler precies in?

“Als een van de weinige bedrijven ter wereld maakt ASML machines waarmee chips worden gemaakt. Deze machines leveren we aan bedrijven als Samsung en Intel. Uiteindelijk belanden de chips die met onze machines zijn gemaakt in smartphones, computers, auto’s en huishoudelijke apparaten. Als material handler werk ik in het magazijn van ASML. Daar komen alle materialen binnen die nodig zijn voor het maken van de machines. Wij controleren alles heel nauwkeurig, of er geen beschadigingen zijn en of alles compleet is. Na onze controle gaat het materiaal pas de fabriek in.”

Heb je het naar je zin op je werk?

“Ik werk hier al dertien jaar en ga nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk. Ook omdat ik de ruimte krijg om iets te doen wat ik óók heel leuk vindt: mensen begeleiden. Daarom koppelt mijn teamleider mij regelmatig aan collega’s die wat meer hulp nodig hebben of die nieuw zijn.”

 

''Ik werk hier al dertien jaar en ga nog steeds met heel veel plezier naar mijn werk!''
- Harm

 

Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Essayas is een jongen die vanuit Eritrea naar Nederland is gevlucht. Via Start People is hij op mijn afdeling terechtgekomen. Een ontzettend gedreven vent, die niets liever wil dan deel uitmaken van de Nederlandse maatschappij. Ik heb hem geholpen met zijn Nederlands en hem – waar nodig - begeleid op de werkvloer. Essayas is echt een schoolvoorbeeld van hoe ver je kunt komen met enthousiasme en inzet. Hij heeft onlangs een contract gekregen om nog langer bij ASML te werken via Start People en is geslaagd voor het diploma Logistiek medewerker. Een topper is het.”

Wat doet dat met jou als je zo’n jongen als Essayas ziet opbloeien?

“Hij doet het natuurlijk allemaal zelf, maar het geeft mij enorm veel voldoening om te zien hoe hij opbloeit. Ook mijn collega’s zijn waarderen zijn gedrevenheid. Iedereen in het team was blij dat hij een flexcontract heeft gekregen. Werk is wat dat betreft zo belangrijk. Je voelt je nuttig, je doet er toe. Zoals Essayas tegen mij zei: “Ik tel weer mee.” Ik vind het een aanvulling op mijn eigen werk dat ik daar dan een steentje aan kan bijdragen.”

Start People gelooft in de waarde van werk

Werk geeft waarde. Ontzettend veel waarde. Zoveel waarde dat het bijna niet in woorden te omschrijven is. Toch doen we een poging. We hebben onze flexmedewerkers en opdrachtgevers gevraagd naar wat werk voor hen zo waardevol maakt. Is het de band met collega’s? Een tweede kans krijgen? Een nieuwe collega die als een frisse wind door het kantoor waait? Je leest het in deze rubriek.

Wil je meer weten over Start People?

Ben je benieuwd naar onze werkwijze, en hoe wij je aan een baan kunnen helpen? Je leest hier alles over werken via Start People. Bekijk ook onze actuele vacatures ! Op zoek naar flexibele en gemotiveerde flexmedewerkers? Wij hebben de juiste mensen voor u !