Start People Freelance

Start People Freelance biedt specialistische kennis en expertise bij het inhuren van een freelance professional. Start People Freelance werkt met een online digitaal portaal waarin een opdracht binnen enkele stappen kan worden aangemeld.

Start People Freelance werkt met een vast team aan experts die als partner graag met u meedenken als u overweegt een professional in te huren. Met elkaar zorgen wij ervoor dat professionals zeker aan de slag kunnen en tijd beschikbaar komt voor andere zaken, zoals ondernemen.

Zo werkt freelance

 

 

 

 

Start People freelance

Het start met contact!

Meer weten of interesse in onze diensten? Vul je gegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Tot welke groep behoor jij?

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.

 

Professional inhuren

Door de Wet DBA zijn zowel opdrachtgever als professional verantwoordelijk voor de zelfstandigheid van de opdracht die wordt aangegaan. Dit betekent dat in veel gevallen kritisch naar deze opdracht gekeken moet worden. Wetgeving geeft niet direct vrijwaring voor het uitvoeren van een opdracht als professional. Zowel opdrachtgever als professional zijn aansprakelijk voor fiscale, juridische en arbeidsrechtelijke risico’s. Het is dus belangrijk om deze risico’s te beperken. Als partner van onze opdrachtgevers hebben wij de volgende criteria opgesteld:

  • Controleer de inhoud van de opdracht en het ondernemerschap van de professional.
  • Werk met een door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst.
  • Werk feitelijk conform de overeenkomst.
  • Blijf contractueel als in de praktijk weg van een eventuele arbeidsrelatie.
  • Werk samen met een betrouwbare intermediair als partner.

Dienstverlening

Start People Freelance maakt gebruik van een online portaal voor het aanmelden en beheren van opdrachten. Een opdrachtgever of collega van Start People kan de opdracht aanmelden in het portaal, waarna deze wordt getoetst conform wetgeving door de Freelance afdeling. Start People Freelance werkt met goedgekeurde overeenkomsten van de Belastingdienst en laat deze digitaal ondertekenen via het portaal.

 

Nadat de overeenkomst definitief is opgesteld, verloopt de urenregistratie en facturatie ook via het online portaal. Professionals hoeven geen eigen factuur op te stellen en te versturen, de volledige administratie verloopt via het online portaal.

Andere diensten van Start People

Inhouse services


Wij zijn altijd aanwezig bij u op de werkvloer. We verzorgen de planning van (vaste en) flexmedewerkers en werken continu en proactief aan de werving en selectie van goede...
Meer over Inhouse services

Duurzame inzetbaarheid


Mensen maken uw organisatie. Daar bent u zeker van. Maar weet u of de kennis en vaardigheden van nu, ook in de toekomst nog waardevol zijn? In het belang van mensen en...
Meer over Duurzame inzetbaarheid

Uitzenden


Wij beschikken over een groot en veelzijdig bestand van gemotiveerde flexmedewerkers die snel ingezet kunnen worden. Zo krijgt u een snelle oplossing voor uw personeelsvraag.
Meer over Uitzenden

Opleiden


Start People beschikt hiervoor over een eigen bedrijfsschool. We brengen medewerkers in de praktijk precies die kennis en vaardigheden bij, waar uw organisatie in de nabije...
Meer over Opleiden