Persoonlijk gesprek: Arbeidsmarktoriëntatie & Loopbaanadviesprogramma

logo_restart Wat is het: Persoonlijk gesprek
Tijdsinvestering: 1 gesprek van maximaal 1,5 uur. Het invullen van de loopbaanscan kun je alleen doen en kost je 1 tot 2 uur.

Doel van het gesprek

Jouw loopbaanvraag en arbeidswens helder krijgen. 

Nieuwe keuzes maken na een loopbaanscan

De coach stelt een loopbaanscan samen uit meerdere tests, passend bij jouw vraag. De tests zijn beschikbaar op alle niveaus. Loopbaanvragen komen op alle leeftijden en op alle intelligentieniveaus voor. Mensen kunnen om verschillende redenen met loopbaanvragen worden geconfronteerd. Omdat ze hun kwaliteiten optimaal willen inzetten en ontplooien. Omdat ze met ontslag worden geconfronteerd en iets anders willen of moeten doen. Het maken van (nieuwe) keuzes is voor veel mensen lastig door de vele mogelijkheden. Goed inzicht in jouw competenties en drijfveren vormen de basis voor een gedegen loopbaanadvies. USG Restart biedt 2 verschillende loopbaanscans.

HR Organizer loopbaanscan

Met deze loopbaanscan bieden wij je een snel en effectief instrument bij het antwoord vinden op jouw loopbaanvragen. Je kunt deze scan via Internet benaderen en de verschillende vragenlijsten en opdrachten maken. De uitkomsten van de testen en opdrachten worden gepresenteerd in een overzichtelijk rapport met tekstuele toelichting en verschillende grafische weergaven. Het rapport wordt door de coach met jou besproken en toegelicht. De scan is er in een versie met en zonder niveaubepaling. De scan met niveaubepaling kan worden ingezet om je te adviseren over de haalbaarheid van bijvoorbeeld een opleiding of baan waarvoor je niet de juiste diploma’s bezit.

LDC Loopbaankeuze onderzoek

Op basis van jouw interesses (wat wil ik), competenties (wat kan ik) en werkervaring krijg jij (nieuw) inzicht in je arbeidsmogelijkheden. Je geeft aan waar je wilt werken en welke rol je wilt vervullen. In de unieke beroepen- en opleidingen-database zoek je naar beroepen die aansluiten bij jouw werkervaring en taakcompetenties. De Vacaturematch geeft inzicht in actuele, passende vacatures. Gedurende de test zijn er mogelijkheden om vragen te stellen of onduidelijkheden weg te nemen door de aanwezige coach.

Persoonlijk gesprek

De coach rondt de scan af met een adviesgesprek. In het adviesgesprek bespreken wij met jou welke conclusies op grond van het rapport getrokken kunnen worden ten aanzien van ontwikkeling, inzetbaarheid en de door de jou gezochte loopbaanstappen. Deze conclusies krijgen hun beslag in een beknopt loopbaanactieplan, dat SMART doelstellingen geeft voor de korte en de wat langere termijn.

Wanneer?

Je wordt benaderd voor een persoonlijke afspraak.