Training: Netwerken & Social media

logo_restart Wat is het: Training gesprek
Tijdsinvestering:  2 dagdelen + een huiswerkopdracht
Minimaal aantal deelnemers: 8

Doel van deze training

Aan het eind van de training ben je in staat social media effectief in te zetten in jouw zoektocht naar een nieuwe baan.

De snelheid van social media

Tegenwoordig worden veel vacatures online aangeboden buiten de bekende vacaturesites om. Vacaturesites kosten geld en social media is gratis. Platforms als Facebook, Twitter en Pinterest worden steeds vaker gebruikt in sollicitatieprocedures. Bovendien worden vacatures steeds vaker op Twitter gezet nog voordat de officiële wervingsprocedure is gestart, dus als je wilt solliciteren voordat de vacature officieel is gepubliceerd moet je er snel bij zijn.

De training bestaat uit 3 onderdelen:

Dagdeel 1 – Offline netwerken

In dagdeel 1 staat netwerken in het algemeen centraal. Behandeld wordt hoe je een eigen netwerk opbouwt, hoe je dat netwerk gebruikt om een baan te vinden en wat je daarin vooral wel en niet moet doen. Aan de hand van een 7-stappen plan leer je gestructureerd te netwerken. De training wordt afgesloten met het opzetten van een korte elevator pitch die je in netwerkgesprekken kunt toepassen.

Huiswerkopdracht

Als voorbereiding op het tweede dagdeel van de training zelf volg je de online training van Goodhabitz over social media / LinkedIn. In deze praktische training wordt de basiskennis over social media bijgebracht en leer je, hoe je een profiel kunt maken.

Dagdeel 2 – Online netwerken

In dagdeel 2 gaan we in op de verschillende social media zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Pinterest en hun mogelijke rol bij het realiseren van een nieuwe baan. We laten hierbij inspirerende voorbeelden zien en aan de hand van de verschillende functionaliteiten van de verschillende media maak je een social media plan voor jezelf.

Verder ga je leren welke onderwerpen belangrijk zijn om succes te hebben op social media:

  • Hoe breid je je (relevante) netwerk uit?
  • Hoe vergroot je je zichtbaarheid?
  • Waaraan voldoen ‘krachtige berichten’?
  • Hoe bereik je de juiste doelgroepen?

Deze training wordt op de locatie van Restart gegeven. U krijgt hierover bericht na uw aanmelding.

Wanneer?

In Gorinchem op

  • 12-10-16 (13.00 tot 17.00 uur) + 19-10-2016 (13.00 tot 17.00 uur)