Training: Regisseur eigen loopbaan

logo_restart Wat is het: Training gesprek
Tijdsinvestering: 1 dag
Minimaal aantal deelnemers: 8

Doel van deze training

Het doel is de komende verandering (baanverlies) een plaats te geven en alvast na te denken en plannen te maken voor de periode na de boventalligheid.

Vind je route in het doolhof van de arbeidsmarkt

Deze workshop is specifiek bedoeld voor afdelingen of functiegroepen die getroffen worden door baanverlies of grote veranderingen. We gaan met elkaar in gesprek over de consequenties van keuzes maken en het schetsen van het toekomstperspectief als gevolg van deze keuze.

Het eerste deel van de workshop staat in het teken van in beweging komen, niet afwachten en je eigen verantwoordelijkheid nemen. Hiervoor wordt het verhaal en filmpje gebruikt van: ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’. Wij brengen een discussie op gang over waar je invloed op kunt hebben en buigen op deze manier het moeten om naar doen. We leggen de relatie naar de arbeidsmarkt en de kansen die er zijn.

Kern van de boodschap is: gegeven de omstandigheden kun je je maar beter voorbereiden op een reis door het doolhof.

In het tweede deel van de workshop bieden we een routemap door het doolhof. We behandelen verschillende onderwerpen waarmee je te maken krijgt als je het doolhof van de arbeidsmarkt betreedt: wat speelt er op de arbeidsmarkt? De dynamiek achter de werkloosheidscijfers, zit er nog iemand op je te wachten?

Wanneer?

In Gorinchem op

  • dinsdag 8 november 2016 (09:30 tot 17:00 uur)