Over Start People

Visie op werk

Start People heeft een visie op werk. We kennen de arbeidsmarkt als geen ander. We komen bij bedrijven in heel Nederland over de vloer en zijn actief in vele sectoren. Ontwikkelingen zien we vaak al in een vroeg stadium, meestal nog voordat die ontwikkelingen als trend worden bestempeld.

Start People Visie op werk-150x150Trendpaper: we delen graag onze kennis en ervaring met u

We brengen niet alleen opdrachtgevers en kandidaten samen, maar willen onze relaties ook informeren en inspireren. Ze deelgenoot maken van onze kennis en ervaring. Dat doen we met trendpapers over verschillende relevante thema’s binnen de arbeidsmarkt. Hier vindt u een overzicht van trendpapers die Start People heeft gepubliceerd.

 • Kiezen voor een arbeidsmarkt die werkt
  start people-trendpaper-visie op werk-kiezen voor een arbeidsmarkt die werktfebruari 2017 – Op 15 maart 2017 gaat Nederland naar de stembus. Voor u als werkgever staat er heel wat op het spel. Hoe gaat het nieuwe kabinet de arbeidsmarkt écht toekomstbestendig maken? Wat betekent dat voor uw organisatie? Om na de verkiezingen en kabinetsformatie snel te kunnen schakelen is het belangrijk nú de belangrijke vragen te stellen. Dan hebt u de passende antwoorden op tijd paraat!

 

 • Binden en boeien in een krappere arbeidsmarkt
  Start People-Visie op werk-binden en boeien in een krappere arbeidsmarktnovember 2016 – Mensen succesvol binden én boeien. Nu de economie aantrekt – en de arbeidsmarkt krapper wordt! – is dit een steeds grotere uitdaging. Medewerkers hebben het meer en meer voor het kiezen. In deze trendpaper leest u op welke manier sollicitanten naar potentiële werkgevers kijken. En aan welke knoppen u als werkgever kunt draaien om de aantrekkingskracht van uw organisatie te vergroten.

 

 • Start People-Trendpaper-Trends in transport-frontTrends in transport: een sector in de hoogste versnelling
  september 2016 – Of het nu gaat om het goederen- of personenvervoer, overal heerst een groot tekort aan chauffeurs. Deze schaarste is op sommige plekken zelfs zo groot dat wagens al stil staan. Vreemd genoeg lijkt nog steeds niet de gehele branche hiervan doordrongen. Veel transportbedrijven gaan er nog altijd van uit dat het allemaal wel goed blijft gaan met de invulling van vacatures. Start People Transport vindt dat het tijd is voor een wake-up call. We zetten werven en opleiden  voor de transportsector in de hoogste versnelling.

 

 • Start People - trendpaper - juli 2016 - Regionale verschillen op de arbeidsmarktRegionale verschillen op de arbeidsmarkt
  juli 2016 – In deze trendpaper staan we stil bij de belangrijkste verschillen tussen de arbeidsmarktregio’s in Nederland. Van Groningen tot Goes. Van Alkmaar tot Heerlen. Start People kent de Nederlandse arbeidsmarkt van binnen en buiten. Dagelijks spreken wij er klanten en kandidaten. Specifieke regionale kennis is ruimschoots bij onze collega’s aanwezig.

 

 • Generaties aan de zijlijn op de arbeidsmarkt
   Start-People-Side-banner-Visiepaper-2016-240x275px-v01februari 2016 – Langdurige werkloosheid dreigt voor twee generaties. Waarom?In Nederland stijgt de werkloosheid onder ouderen én laag opgeleide jongeren. Hun positie op de arbeidsmarkt blijkt een structureel probleem. Waarom worden deze mensen zelden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Wat kunnen zij zelf beter doen in hun zoektocht naar werk? En welke rol kunnen werkgevers bieden?

 

 • Start People - Visie op werk - trendrapport - Permanent opleiden in een turbulente arbeidsmarktPermanent opleiden in een turbulente arbeidsmarkt
  september 2015 – De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen en krijgt een steeds flexibeler karakter. Dat betekent dat kwalificaties waar medewerkers aan moeten voldoen, in rap tempo naar boven worden bijgesteld. Kan het onderwijs dat bijbenen? Wat zijn de gevolgen voor bedrijven en hun medewerkers?

 

 • Start People - Visie op werk - Trendpaper - Ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarktOntwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt
  mei 2015 – Het economisch herstel zet in 2015 door. En ook voor 2016 wordt een hogere groei verwacht dan aanvankelijk gedacht. De vraag is hoe dit zich vertaalt naar de arbeidsmarkt. Wie profiteren van de groei van het aantal vacatures? Wanneer wordt een ‘krappe’ arbeidsmarkt een ‘ruime’ arbeidsmarkt? Met welke scenario’s moeten we rekening gaan houden?