29 juni 2017 – Dag van de flexmedewerker

Donderdag 29 juni 2017 is een bijzondere dag: dan is het namelijk de Dag van de flexmedewerker. Op deze dag laten Start People, Restart en ASA aan heel Nederland zien hoe belangrijk flexmedewerkers zijn. Iets wat vaak wordt vergeten. We vragen daarom aandacht voor alle 273.000 flexmedewerkers in ons land en spreken de waardering uit die zij verdienen.

start-people-website-nieuwsbericht-flexmedewerker-300x266px-v01-002

Elke dag zijn er meer dan 25.000 flexmedewerkers namens Start People aan het werk, vertelt Koji Sakamoto, Algemeen Directeur bij Start People. ‘Dankzij hun inzet en betrokkenheid kan het werk bij onze klanten doorgaan. Ons motto is ‘Start vanuit het hart’. En het zijn nu juist onze flexmedewerkers die dat hart van Start People laten kloppen, elke dag weer. Dat willen wij héél Nederland laten weten en precies daarom hebben we 29 juni 2017 uitgeroepen tot Dag van de flexmedewerker.’

Ook in 2017 nemen omvang en belang van flexibel werk toe

In het eerste kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 1,1 procent meer omgezet dan in het kwartaal ervoor, meldt het CBS. Het totaal aantal uitzenduren steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 1,4 procent. In goed zeven jaar tijd is het totaal aantal uitzenduren met bijna 80 procent toegenomen. Vrijwel de gehele stijging komt op het conto van de langlopende uitzendcontracten. ‘Deze cijfers maken duidelijk dat flexwerkers een steeds belangrijkere pijler zijn binnen het totale medewerkersbestand. Ze zijn van groot belang voor vrijwel elk bedrijf,’ zegt Koji, ‘daarom willen we dat er – in brede zin – meer aandacht komt voor deze groep medewerkers.’

Wij zetten flexmedewerkers in het zonnetje!

Voor haar eigen flexmedewerkers doet Start People op 29 juni ook iets extra’s. Vele vestigingen in het land organiseren gezellige zomerborrels voor ‘hun’ flexmedewerkers, daar krijgen ze bovendien een cadeautje. Ook is er een bioscoop-winactie rondom de film ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’. ‘Maar daar laten we het niet bij. We hebben namelijk ook een oproep aan onze klanten gedaan’, licht Koji toe. ‘Met de vraag om extra waardering voor hun flexmedewerkers te tonen. Verder geven we alle flexmedewerkers een dag lang aandacht in de media. Van 29 juni maken we met elkaar een bijzondere dag. Voor alle flexmedewerkers van Nederland. Zij verdienen het!’