Ik wil deze baan!

Voeg je CV toe

Voeg hier jouw CV toe waarmee je je optimaal presenteert aan ons als werkgever. Het al dan niet opnemen van een foto in je cv geschied op basis van vrijwilligheid en heeft geen negatieve consequenties. Door het uploaden van een cv met foto, verleen je toestemming aan Start People en haar concernvennootschappen om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers. Het bestand mag als word- of pdf bestand worden aangeleverd en moet kleiner zijn dan 1,5 MB.

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.

Zorg voor een toekomst!

Ben jij iemand die graag zelf de regie in handen neemt en wil je graag werken in de vreemdelingenketen? Wij zoeken Regievoerders Vertrek voor diverse locaties in Nederland voor de organisatie Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Heb je veel ervaring in het voeren van (lastige) gesprekken en heb jij een dienstverlenend karakter? Dan kun jij binnenkort starten met je nieuwe baan bij Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). En zorg jij voor een nieuwe toekomst voor de vreemdeling in het land van herkomst.

Waar kom je te werken?

In deze rol ben je via Start People werkzaam bij Dienst Terugkeer en Vertrek. Zij is actief binnen de vreemdelingenketen en is daarom onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij hebben als doelstelling het daadwerkelijke vertrek van illegale vreemdelingen en asielzoekers te bevorderen, op het moment dat ze het land moeten verlaten.

Er zijn diverse locaties door heel Nederland, wat betekent dat we enige flexibiliteit van onze medewerkers vragen in de reisbereidheid. Echter zal er op basis van jouw woonplaats gekeken worden naar de meest geschikte werklocatie. Je kan denken aan regio's als Groningen, Assen, Utrecht, Amersfoort, Nijmegen, Venlo, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam. 

En wat ga je doen?

Afhankelijk van de locatie waar jij werkzaam zult zijn, zal jouw baan voor krijgen. In de basis blijft het werk hetzelfde. Maar op een AMV-locatie (alleenstaande minderjarige vreemdeling) zul je andere technieken in moeten zetten dan op een gezinslocatie. Zo kennen wij ook de VBL (vrijheidsbeperkende locatie) en de PI (penitentiaire inrichting).

In de basis zorg jij ervoor dat een vreemdeling vrijwillig het land verlaat en terugkeert naar het land van herkomst. Dit doe je door:

 • Het opstellen en uitvoeren van een persoonlijk plan van aanpak omtrent de terugkeer van de vreemdeling;
 • Verantwoordelijkheid dragen voor de voortgang van je volledige caseload;
 • Je behandelt bemiddelingsverzoeken van vreemdelingen die het niet lukt Nederland zelfstandig te verlaten;
 • Je organiseert het feitelijk vertrek door het wegnemen van belemmeringen;
 • Je onderhoudt contacten met andere organisaties binnen de vreemdelingenketen.

Op een VBL ligt bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid bij de vreemdeling zelf om ervoor te zorgen binnen de termijn terug te keren. Als regievoerder ondersteun je hierin. Op de PI dien je de vreemdeling zoveel mogelijk te bewegen naar vertrek en zal jij continu dit proces in de gaten houden. In elke situatie bekijk jij wat er nodig is om de vreemdeling te bewegen naar een vrijwillig vertrek. Dit kan zo simpel zijn als een telefoon, maar kan ook een geldbedrag zijn voor een eventueel startkapitaal voor een eigen onderneming. Dit gaat altijd in overleg met jouw senior regievoerder.

Dit krijg je er voor terug

Naast het feit dat je bijzondere werkervaring op kan doen binnen de Rijksoverheid, zitten er natuurlijk een aantal arbeidsvoorwaarden vast aan deze functie. Een greep uit het aanbod:

 • Fulltime werkweek van 36 uur, waar 4 x 9 uur mogelijk is;
 • Bruto maandsalaris tussen €2750,- en €3885,- (inschaling op basis van werkervaring en opleiding);
 • Een opdracht voor bepaalde tijd, met de duur van 6 maanden waar kans is op verlenging;
 • Vergoeding in reiskosten van 20 cent per kilometer (tot maximaal €21,- per dag), waarbij zakelijke kilometers volledig worden vergoed;
 • Een gedegen inwerktraject met opleidingsmogelijkheden, na ongeveer 2 maanden ga jij je eerste gesprekken voeren onder leiding van een regievoerder die al even werkzaam is. Zo leer gauw de kneepjes van het vak!

Ook een goede en respectvolle sfeer is onderdeel van jouw werkomgeving waar vertrouwen en collegialiteit centraal staan!

 

Wie ben jij?

Om het beste uit jezelf en de functie te kunnen halen ben je in ieder geval; 

 • In het bezit van een HBO bachelor diploma, dit is een must. Een specifieke richting is hierin niet belangrijk. Het gaat om jouw competenties die je mee brengt;
 • Je weet op verschillende niveaus te communiceren door jouw ervaring in gespreksvoering, bij voorkeur in een gedwongen kader of slechtnieuws gesprekken;
 • In bezit van kennis van Vreemdelingenwet 2000 of ben je in staat om dit snel eigen te maken;
 • Flexibel ingesteld. Dit is noodzakelijk wegens een caseload die zich verspreid over meerdere locaties en de daarbij behorende reistijd;
 • In het bezit van een geldig rijbewijs en eigen vervoer.

Graag zien we jou als een positief kritische persoonlijkheid met ambitie, zelfkennis en vermogen tot zelfreflectie. Je wil jezelf blijven ontwikkelen en je weet ook waar deze kansen liggen. Je weet daarnaast gesprekken in stand te houden, ook bij slecht nieuws of weerstandsgesprekken. En een beetje analytische kennis is geen overbodige luxe.

Hoe nu verder?

Op het moment dat jij je gegevens hebt achter gelaten gaat het sollicitatieproces van start. Benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Hieronder hebben we alles voor je in kaart gebracht. Wanneer je kunt beginnen hangt af van jouw beschikbaarheid. Wat ons betreft zo spoedig mogelijk!

Proces