Werken-bij_COA

Werken bij COA

Wist jij dat het COA in de top 10 staat van best gewaardeerde werkgevers volgens Indeed? Bij COA werken trotse, betrokken professionals die zich met ziel en zaligheid richten op hun vak en op verbetering. Het is een werkgever met een prettige bedrijfscultuur en een goede balans tussen werk en privé, met een maatschappelijk tintje. Draag jij jouw steentje bij?

Lees meer over COA

Vacatures bij het COA

Pak je kans! Bij één van onze vacatures bij het COA. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Wil jij daar onderdeel van uitmaken? Bijvoorbeeld als AMV medewerker, huismeester of woonbegeleider? Pak dan je kans vandaag nog en ga direct via Start People aan de slag.

Start People. Ons werk.

Filteren en zoeken

Filter de vacatures

Opleidingsniveau
Vakgebied
Werkervaring
Dienstverband
Parttime/fulltime
Provincie
Thuiswerken mogelijk
Salarisindicatie

Ontvang altijd de laatste vacatures in je mail

Ontvang zo vaak als jij wil vacatures in je mail.

87 vacatures gevonden

We konden geen vacatures vinden met je geselecteerde wensen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Vacatures bij het COA

COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Werken bij COA betekent dus een steentje bijdragen aan de maatschappij. Voor de verschillende locaties door heel het land hebben wij vacatures bij het COA voor onder andere woonbegeleiders, programmabegeleiders, AMV medewerkers en huismeesters.

Wat voor functies heb je bij het COA?

 • Woonbegeleider
  Als woonbegeleider begeleid je de bewoners van de COA locatie en draag je bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat. 
 • Programmabegeleider
  Als programmabegeleider bereid je bewoners voor op de toekomst en geef je trainingen of organiseer je informatiebijeenkomsten. 
 • AMV medewerker
  Als medewerker AMV draag je bij aan een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor specifiek alleenstaande minderjarige vreemdelingen. 
 • Huismeester
  De huismeester zorgt voor de veiligheid en leefbaarheid op de COA locaties. Hiervoor voer je technische en hygiënische controles uit. 

Waarom werken bij het COA?

Het COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers. Zij zorgen voor onderdak gedurende de asielperiode en bereidt asielzoekers voor op een verblijf in Nederland, migratie of terugkeer naar het land van herkomst.  Door de variërende instroom van asielzoekers, maar ook door de politieke en maatschappelijke gevoeligheid van het asielvraagstuk is flexibiliteit in structuur en organisatie bij het COA noodzakelijk. Dit maakt het werk bijzonder uitdagend. Medewerkers van het COA kenmerken zich dan ook door professionaliteit, affiniteit met de doelgroep, resultaatgerichtheid, omgevingsbewustzijn en flexibiliteit. Werken bij het COA betekent dat je vanuit je eigen vakgebied bijdraagt aan de opvang van asielzoekers.

Aan de slag bij het COA via Start People

Wij hebben uitdagende vacatures open staan bij het COA. Welke functie je ook gaat uitvoeren, wij streven er altijd naar om jou op de juiste plek te zetten. Dat is Ons werk. Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan direct op één van de openstaande vacatures en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen over werken bij het COA

Wil jij aan de slag bij het COA? Dan kan dat door te solliciteren op één van onze openstaande vacatures binnen de overheid. Solliciteren op een vacature doe je door te klikken op de solliciteer-button boven- of onderaan de vacature. Nadat je het sollicitatieformulier hebt ingevuld, zal deze rechtstreeks naar de betreffende vestiging worden verstuurd. Zij zullen zo snel mogelijk contact opnemen om je sollicitatie verder te bespreken!

Bij het COA zijn er diverse functies die bijdragen aan de opvang van asielzoekers. Veel voorkomende vacatures die wij open hebben staan zijn:

 • AMV Medewerker
 • Woonbegeleider
 • Programmabegeleider
 • Huismeester

Het COA heeft geregeld te maken met crisisopvang. Om te kunnen werken bij het COA moet je daarom vaak voldoen aan een relevante afgeronde opleiding en enige werkervaring, zodat je snel de nodige ondersteuning kan bieden. Echter zien wij altijd kansen, ook voor mensen die niet volledig voldoen aan de gestelde eisen.