Restart is voor het 5e jaar betrokken bij Stichting Prokkel

We schreven het al eerder: Restart vindt dat er geen enkel talent onbenut mag blijven. Oók niet het talent van mensen met een arbeidsbeperking. Om dat te onderstrepen deed Restart dit jaar, voor de vijfde keer op rij, mee aan de Prokkelweek van Stichting Prokkel. Tijdens dit jaarlijkse evenement vinden er op verschillende locaties in Nederland diverse activiteiten plaats waarin ‘prikkelende ontmoetingen tussen mensen met én zonder een beperking’ centraal staan.

Dit jaar opende de Prokkelweek op maandag 12 juni met de Prokkelsterrenslag. Tijdens deze sterrenslag spelen verschillende teams (bestaande uit mensen met én zonder verstandelijke beperking) tegen elkaar. Met als doel: samen sportief bezig zijn en elkaars mogelijkheden ontdekken.

De Sterrenslag is een groots evenement, er deden tachtig samengestelde teams mee aan verschillende activiteiten. Drie teams van Restart werkten samen met studenten van Parc Spelderholt; een leer-, werk-, en woonomgeving voor jongeren met een verstandelijke beperking. Ook organiseerde Restart dit jaar voor het eerst een “Beleidsprokkel stagedag”, met het thema “werk”. Gezamenlijk met de leerlingen van de VSO Aventurijn, Radar Talent, Praktijkschool Almere, NUON, Spirit Jeugdzorg , het UWV en de Gemeente Almere heeft Restart een inspirerende en interactieve “werkdag” gehad.

Restart_Beleidprokkel_2017

Daphine Jacobs, directeur Restart: “Het was een ontzettend leuke Prokkelweek. Wat hebben we genoten van het enthousiasme van alle deelnemers. Dit initiatief van Stichting Prokkel laat zien hoe belangrijk het is om samen te werken en samen te doen. Kijk naar elkaars capaciteiten in plaats van beperkingen.”

Meer informatie over de Prokkelweek

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de nationale Prokkelweek. Dit als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk gehandicapten. Bekijk voor meer informatie de website van Stichting Prokkel.

Over Restart - Visie op werk

Werk doet goed. Als inkomstenbron én als invulling van je dag. Met doen waar je goed in bent, in een functie die bij je past, sta je met meer plezier in het leven. Dat geldt voor ons allemaal. Of je nieuwe baan nu voor het oprapen ligt, of je meer je best moet doen om kansen voor jezelf te creëren in een lastige arbeidsmarkt. Werk is waardevol voor iedereen. 

Meer over Restart.