Groene voetprint.
  • Artikel
2 minuten leestijd

Zo maak je als bedrijf de wereld beter en duurzamer

Bedrijven die zich bekommeren om het milieu, duurzaamheid en gelijke kansen hebben een streepje voor. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat dit voor kandidaten de doorslag kan geven om bij een opdrachtgever aan de slag te gaan. Maar hoe pak je dat als organisatie aan? Welke mogelijkheden zijn er? Start People laat zien hoe je - óók met kleine stappen - kunt bijdragen aan een betere wereld.

Gezonde aarde

Een beter milieu heeft een positieve invloed op de gezondheid van de aarde en een duurzame samenleving. Hoe je hieraan kunt bijdragen? Een aantal voorbeelden uit de praktijk:

  • Het gebruik van slimme meters en ledverlichting reduceert de hoeveelheid gas en elektriciteit.
  • Hybride werken dringt het woon-werkverkeer van medewerkers terug.
  • Door het wagenpark volledig elektrisch te maken, wordt het CO2-neutraal (in 2027 realiseren we dit zelf ook).

Kwalitatief onderwijs

Het kansrijk maken en houden van (flex)medewerkers is een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Werk is immers essentieel om vooruit te komen en onderwijs is noodzakelijk om dit te bereiken. Hoe we dat aanpakken? Elke (flex)medewerker kan zich naar hartenlust ontwikkelen dankzij het opleidingsaanbod op www.opleiding.nl. Alle medewerkers (flex én intern) werken aan hun (persoonlijke) ontwikkeling via GoodHabitz.

Diversiteit en inclusie

Diverse en inclusieve organisaties zijn niet alleen succesvoller, maar zorgen ook voor gelijke kansen voor iedereen. Met ons sociale hart zetten we ons hier graag voor in. Een greep uit onze activiteiten:

  • Medewerkers volgen een antidiscriminatie-training en blijven hierop alert door mystery calls.
  • We staan open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – of beter gezegd: mensen met een bijzonder talent.
  • We doen mee aan evenementen zoals Diversity Day (4 oktober) en Internationale Dag van de Diversiteit (21 mei).

Maatschappelijke betrokkenheid

Betrokken zijn bij de maatschappij zit ‘m niet alleen in donaties aan goede doelen. Ook andere initiatieven laten zien dat je oog hebt voor wat er in de wereld gebeurt. Wat wij bijvoorbeeld doen:

  • Kandidaten met een uitkering of minimuminkomen lenen via Dress for Succes kleding om naar een sollicitatiegesprek te gaan.
  • Nieuwkomers begeleiden we om in Nederland aan de slag te gaan.
  • Iedereen krijgt jaarlijks een dag de tijd om vrijwilligerswerk te doen.

 

Welke duurzaamheidsinitiatieven onderneemt jouw organisatie? Kunnen we daarbij helpen of zoek je een sparringpartner? Neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

 

Deel dit artikel