Hand schudden COA en Start People
  • Artikel
2 minuten leestijd

COA en Start People vernieuwen hun samenwerking

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft opnieuw voor Start People gekozen als partner voor de inhuur van flexibele arbeidskrachten. COA en Start People zetten hiermee hun dertigjarige samenwerking voort. Het nieuwe contract geldt voor een duur van vier jaar, met een optionele verlenging van twee jaar.

Grote uitdaging

De arbeidsmarkt is nog nooit zo flexibel en krap geweest als nu. In de komende jaren blijft Start People het COA ondersteunen door proactief mee te denken en HR-uitdagingen op te lossen met flexibel en geschikt personeel. Het doel is om kansen te bieden aan mensen, zodat iedereen een bijdrage kan leveren, en te focussen op talentontwikkeling. Dat is waar het COA en Start People elkaar vinden. Ernst Vissers, directeur Bedrijfsvoering COA: “In de afgelopen jaren is het COA aanzienlijk gegroeid met nu meer dan zesduizend vaste en flexibele werknemers. Het COA wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever. Ook al is het lastig, we zijn nog steeds in staat om nieuwe collega’s te werven en verwachten dit ook voor 2024.” 

Toegang tot de arbeidsmarkt creëren

Start People is een onderdeel van RGF Staffing, een van ‘s werelds grootste HR-dienstverleners. Opgericht in 1977 als onderdeel van het (overheids)arbeidsbureau, met als doel om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot de arbeidsmarkt. Ook, of juist, met speciale aandacht voor mensen met minder kansen. Tot op de dag van vandaag zet Start People zich daar met ziel en zaligheid voor in.

Hechte samenwerking

Start People regelt de inhuur van flexibel personeel tot en met schaal 7 voor COA. Younited®, een organisatie die onder de vlag van Start People opereert, faciliteert en organiseert de inzet van zelfstandige ondernemers (zzp’ers) voor het COA. Daarnaast bieden zustermaatschappijen – Unique, Medi Interim en ASA – binnen RGF Staffing ondersteuning aan Start People bij de werving van uitzendkrachten. USG Restart organiseert projecten om statushouders aan het werk te krijgen. Bart Kock, algemeen directeur Start People: “Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat het COA in ons heeft en blij dat we onze samenwerking voortzetten. Het is een hechte samenwerking die al veel mensen aan werk heeft geholpen. We bieden het COA ondersteuning om de opvang van asielzoekers te kunnen waarborgen in een continu veranderende wereld. Daar blijven we ons voor inzetten.”  

Deel dit artikel