De missie van Start People

Start People wil bijdragen aan een samenleving waarin werk op een positieve manier de persoonlijke ontwikkeling ondersteunt van iedere deelnemer op de arbeidsmarkt, op welke manier hij of zij dan ook invulling geeft aan werk. In die samenleving wil Start People op een verantwoorde manier invulling geven aan flexibiliteit, waarbij het vinden van goede medewerkers wordt gecombineerd met het ontzorgen van opdrachtgevers door hen taken en lasten uit handen te nemen. Dat doen we met circa 1.200 medewerkers bij 130 vestigingen. Hoe doen we dat?

Start vanuit het hart

Dat doen we vanuit het hart. Want wie op zoek is naar werk, volgt zijn hart. Dat geldt ook voor wie de juiste medewerkers voor een organisatie wil vinden. Het hart staat voor de passie waarmee we bij Start People werken. Het kenmerkt de manier waarop wij mensen willen verbinden: Start vanuit het hart.

Werk creëert waarde voor iedereen

Werk is belangrijk – voor iedereen. Voor de medewerker zelf, die zich via zijn werk op allerlei manieren kan ontwikkelen. Voor de organisatie, waaraan die medewerker een bijdrage levert. En voor de samenleving als geheel. Werk creëert waarde voor iedereen, zeggen we bij Start People. Al sinds onze oprichting in 1977 is het onze drijfveer om mensen toegang te bieden tot de arbeidsmarkt en zo een bijdrage te leveren aan de volgende stap in hun carrière.

Bij alle kandidaten in ons bestand verdiepen wij ons in hun unieke eigenschappen. Wij weten waar ze vandaan komen en – misschien wel belangrijker – waar ze naartoe willen. Zoals wij ook alles willen weten van onze opdrachtgevers, hun organisatie, hun medewerkers en hun bedrijfscultuur. Door deze oprechte interesse in beide partijen creëren wij combinaties die echt werken.

Cijfers bewijzen ons succes

  • Meer dan 500.000 mensen hebben via Start People een vaste baan gevonden.
  • Met 50.000 plaatsingen per jaar en wekelijks meer dan 22.500 mensen aan het werk is Start People een van de grootste toonaangevende en innovatieve werkgevers van Nederland.
  • Start People heeft ruim 15.000 gedeeltelijk arbeidsgeschikten aan een baan geholpen.

De historie van Start People

Start People werd in 1977 opgericht als ‘Start Uitzendbureau’. Het was een samenwerking tussen de overheid, werkgevers en werknemers met als gezamenlijk doel om werkzoekenden aan het werk te helpen op basis van een uitzendformule. In het midden van de jaren negentig van de twintigste eeuw werden we een zelfstandig bedrijf en fuseerden in november 2003 met USG People. De opbrengsten van deze fusie worden via de Start Foundation gebruikt om projecten te financieren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In januari 2007 kregen we onze huidige naam ‘Start People’. Onze vernieuwende werkwijze legde het fundament voor de groei van Start People tot één van de grootste, toonaangevende dienstverleners op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. USG People maakt sinds 2016 onderdeel uit van de wereldwijde organisatie Recruit.

De basis van ons succes

Veertig jaar geleden kregen we Nederland weer aan het werk. Vandaag de dag hebben we nog steeds de ambitie om Nederland optimaal aan het werk te krijgen én te houden. De combinatie van maatschappelijke betrokkenheid én gezond ondernemerschap vormde én vormt de sleutel tot ons succes. We zijn een commercieel bedrijf, maar de sociale instelling zie je nog overal terug.

Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Je ziet het hier.

Als star brand staan we samen sterk

Start People is onderdeel van USG People, waaronder ook Unique, USG Professionals en Secretary Plus vallen. Met de bundeling van verschillende merken tot het star brand Start People beschikken we over een breed aanbod. Deze merken zijn:

Zo spelen we in op veranderde klantwensen en bedienen we onze opdrachtgevers én kandidaten beter, uitgebreider en efficiënter.