Dame op werk met een glimlach
  • Artikel
2 minuten leestijd

Start People erkend met PSO-keurmerk

Hoe maak je als organisatie meetbaar en zichtbaar dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt? Dit gebeurt aan de hand van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), het meetinstrument én keurmerk van onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO. De PSO is uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Met trots kunnen wij melden dat Start People, met behulp van zusterorganisatie USG Restart, Trede 2 heeft behaald op de PSO-Prestatieladder.

Met een PSO-keurmerk laat je zien dat je als bedrijf op een kwalitatief goede en duurzame manier werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat je het liefst samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Hoe hoger het niveau op de prestatieladder, hoe groter de bijdrage aan werkgelegenheid voor kwetsbare groepen. Start People levert volgens TNO op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.  

Waarom onze groei naar sociaal ondernemerschap is erkend

Bij Start People willen we iedereen kansrijk maken en houden. Dagelijks hebben we duizenden mensen werken bij verschillende opdrachtgevers in het land. Wij geloven in de kwaliteit van onze mensen en kijken vooral naar hun competenties in plaats van kwalificaties. Door onze persoonlijke begeleiding en loopbaanpaden in de logistiek, productie, (de)centrale overheid, zakelijke dienstverlening, transport en het MKB, helpen we onze kandidaten naar passend werk. Ook bieden we stageplekken binnen onze eigen organisatie voor mbo- en hbo-studenten, omdat we het belangrijk vinden dat deze groep goed voorbereid de arbeidsmarkt opgaat.

Daarnaast werken we samen met zusterorganisatie USG Restart, die het mede mogelijk heeft gemaakt dat we het PSO-keurmerk hebben. Zij hebben alle expertise in huis om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking te begeleiden naar en tijdens een duurzame baan.

In lijn met onze missie

Start People heeft vanuit haar historie een sociaal hart en de PSO-certificering maakt dit tastbaar. ‘Elke dag zijn we bezig met mensen kansrijk maken en houden’, vertelt algemeen directeur Start People Bart Kock. ‘Dat is onze missie. Bij Start People geloven we dat iedereen kansrijk is en kijken we naar het potentieel van ieder mens. Dit doen we door ieders unieke set van vaardigheden en skills centraal te stellen. Door onze loopbaanpaden, die we in samenwerking met onze opdrachtgevers vormgeven, creëren we kansen voor mensen. Ook geloven wij in de kracht van persoonlijke verbinding en daarom begeleiden wij onze mensen intensief tijdens hun loopbaan'.

Start People is onderdeel van RGF Staffing, een van ‘s werelds grootste HR-dienstverleners. ‘De toekenning van het PSO-keurmerk is een bewijs dat we goed op weg zijn’, vindt ook Hannie Dalhuisen, directeur MVO van RGF Staffing. ‘We hebben de ambitie om in 2030 de meest duurzame HR-dienstverlener te zijn.  Wij zien de toegevoegde waarde in iedereen. En daarom gaan we voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt en zich thuis voelt’.

Deel dit artikel