• Blog
4 minuten leestijd

Top 5 plaatsen om te werken in Noord-Nederland

Noord-Nederland is dé plek om te werken als je houdt van natuur, historie en gezelligheid. Hier lees je de top vijf plaatsen om te werken in Noord-Nederland!

Als jij toe bent aan een nieuwe uitdaging, wilt groeien in je vakgebied of simpelweg een frisse wind door je carrière wilt laten waaien, ben je in Noord-Nederland aan het juiste adres! Naast goede werkgelegenheid wil je natuurlijk werken een omgeving die bij jou past. Het noorden is rijk aan historie, groenvoorzieningen en karakteristieke plaatsen. Lees verder om de top vijf plaatsen om te werken in Noord-Nederland te ontdekken.

1. Groningen

Benieuwd hoe het is om te werken in Groningen? Onze collega Mick Wemmenhove is intercedent bij Start People Groningen en deelt graag waarom de stad de nummer één plaats is in het noorden van Nederland!

Mick vertelt dat de stad een hele levendige sfeer heeft. “Groningen heeft een mega gezellig centrum en is zéér bereikbaar met het OV of op de fiets. Er zijn veel cafés, sport- en cultuurlocaties”. Ook laat hij ons weten dat er veel jonge mensen in de stad wonen vanwege de vele onderwijsinstellingen. “Wij zien bij Start People dat veel mensen na hun studie blijven hangen vanwege de kansen in werkgelegenheid. Dat is toch fantastisch”, deelt de intercedent. Bovendien is Groningen omgeven door prachtige natuur, wat zorgt voor een perfecte balans tussen werk en ontspanning.

Klinkt dit als een plaats voor jou? Neem dan contact op met de vestiging van Groningen

2. Leeuwarden

Op nummer twee staat uiteraard Leeuwarden! Wij nemen je mee in onze redenen waarom Leeuwarden zo een topplaats is om te werken.

Wist je dat Leeuwarden in 2018 werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa? (Bron: VisitLeeuwarden) Deze titel heeft de stad te danken aan de diverse culturele instellingen, musea, theaters en meer! Naast cultuur is de stad rijk aan prachtige parken en recreatiegebieden zoals stadspark Prinsentuin. Wil je aan de slag in Leeuwarden? Dan kun je aan de slag bij topwerkgever Vattenfall! Ten slotte is de stad is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, dus toegankelijk voor iedereen.

Start een nieuw avontuur in Leeuwarden! Neem contact op met onze vestiging

3. Sneek

Nummer drie op de lijst is Sneek. Sneek is een prachtige stad gelegen in het zuidwesten van Friesland en is een fantastische stad waar jij je carrière naar nieuwe hoogten kunt tillen. Benieuwd waarom Sneek op de derde plaats staat?

Sneek is een stad met een rijke geschiedenis. De smalle straatjes, indrukwekkende grachten en gezellige pleinen behouden de charme van de oude stad. Daarnaast staat de stad bekend als waterstad door zeilwedstrijd Sneekweek. Super als je van watersport houdt! Voor wie net start aan een carrière is Sneek een goede plek om te beginnen. Er is namelijk een divers aanbod aan startersfuncties binnen de techniek, industrie en logistiek.

Zie jij jezelf wel starten in Sneek? Neem dan contact op met Start People Sneek

4. Emmen

Emmen verdient de vierde plek! Ben je benieuwd waarom? Daar kan Nita Alberts jou meer over vertellen! Nita is intercedent bij Start People in de omgeving en zij deelt graag haar lovende woorden over de stad.

Allereerst is er een enorme diversiteit aan werkgevers in Emmen. “Alleen al in het stadscentrum zijn ruim 400 ondernemingen te vinden! Dat ligt ver boven het Nederlands gemiddelde,” deelt Nita. Naast de diversiteit in werkgelegenheid omarmt de stad de diversiteit in mensen. Volgens Nita kun je bijna alle culturen vinden in de gemeente. De stad telt dan ook meer dan 100.000 inwoners! Nita deelt waarom deze mensen hier zo graag wonen: “Er is veel te doen in Emmen! Er zijn gezellige horecatentjes, leuke winkels en er zijn veel sportverenigingen. Daarnaast staat de stad bekend om Wildlands en FC Emmen. Dit zijn échte toeristentrekkers."

Heb jij zin om aan de slag te gaan in Emmen? Maak contact met Start People Emmen.

5. Drachten

Ben jij opzoek naar het Hollandse dorpsgevoel? Dan is Drachten de ultieme werklocatie! Wij delen waarom Drachten op de vijfde plek staat van top 5 plaatsen om te werken in Noord-Nederland. 

Drachten staat bekend om het gemeenschapsgevoel. Iedereen kent elkaar waardoor het vieren van lokale festivals of evenement nóg leuker is. Naast de warmte van de plaats, heeft Drachten een prachtige omgeving met veel groen en water. Het dorp ligt bijvoorbeeld in de buurt van natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen. Maar hoe zit het met de werkgelegenheid in de buurt? Drachten biedt carrières in de logistiek, industrie en meer aan. Je kunt hier starten bij veel functies met een mbo één of twee diploma. Klinkt werken in Drachten als iets voor jou? Neem contact op met Start People Drachten

Of je nu op zoek bent naar een levendige stad, culturele diversiteit, historische charme of een rustig dorpsgevoel, in Noord-Nederland zijn veel opties. Wil je aan de slag in een andere plaats in het noorden van Nederland? Laat ons jouw wensen weten via een open inschrijving en wij helpen jou op weg naar jouw nieuwe avontuur!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk in magazijn
  Blog

  9 tips: Hoe maak ik een goede indruk op mijn eerste werkdag?

  Lees meer
 • Blog

  Wat zijn de voordelen van werken via een uitzendbureau?

  Lees meer