Man aan het werk op kantoor.
4 minuten leestijd

10 Tips voor een opvallende LinkedIn pagina

Professioneel netwerken is al jaren geen taboe meer. En LinkedIn is hiervoor een bekend, en onmisbaar platform geworden. Op de website kunnen professionals met elkaar verbinden. Het fungeert niet alleen als online-cv, maar zorgt dus ook voor contacten binnen jouw branche. Bovendien is LinkedIn een mooi medium om nieuwe carrièrekansen op te ontdekken. Jouw pagina is dus belangrijker dan dat je denkt! Hoe maak je indruk op nieuwe connecties en eventuele werkgevers met jouw pagina? Wij geven 10 tips.

Waarom LinkedIn zo belangrijk is

De hype rondom LinkedIn is je vast niet ontgaan. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het sociale netwerk te gebruiken. En dat is niet gek! LinkedIn is dé plek voor professionals om zich te presenteren aan de wereld. Sommigen gebruiken het om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Maar ook is LinkedIn handig voor mensen om te netwerken. Werkgevers, recruiters en collega’s kijken namelijk vaak naar een profiel voor een sollicitatieproces. En dan hebben we het natuurlijk vooral over je professionele achtergrond en vaardigheden. Dat maakt het onderhouden van je LinkedIn pagina enorm belangrijk in je carrière.

Een opvallende LinkedIn pagina

Het moge duidelijk zijn: je pagina kan veel betekenen voor je professionele leven. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze opvalt tussen alle andere? Hier zijn 10 tips.

1. Een sterke profielfoto 

Niet gek natuurlijk, omdat je profielfoto het eerste is wat mensen van je zien. Jouw profielfoto mag een professionele uitstraling hebben, en passen in de branche waarin je werkt. Een spiegelselfie of vakantiekiekje als profielfoto is dan ook niet echt aan te raden. Niet in de gelegenheid om een professionele foto te laten maken? Zorg er dan ten minste voor dat je goed belicht bent en kleding draagt met een zakelijke uitstraling.

2. Een pakkende kop

Wat valt op als je een krant of online nieuwsartikel opent? Juist, de kop! De kopregel is, na je naam en profielfoto, belangrijk om connecties naar je profiel te trekken. Maak het dus boeiend en giet jouw sausje eroverheen. Probeer geen standaard functietitel te gebruiken, maar te beschrijven wat je doet en waarom dat belangrijk is.

3. Over jezelf

In de samenvattingssectie kan je een kort verhaaltje over jezelf neerzetten. Maak hier dan ook vooral gebruik van! Wat zijn je passies en doelen en waar ben je goed in? Probeer ook hier wat van je persoonlijkheid door te laten schemeren. Misschien kan je het ook even laten lezen door iemand anders. Zo weet je zeker dat het een aantrekkelijke tekst is om te lezen!

4. Trefwoorden inzetten

Relevante trefwoorden inzetten kan helpen je LinkedInprofiel meer te laten opvallen. Het kan bijvoorbeeld invloed hebben op hoe snel je wordt gevonden door zoekmachines. Ook maakt het bezoekers van je pagina meteen duidelijk waar je vaardigheden liggen.

5. Media toevoegen

Laten we eerlijk zijn: beeld is aantrekkelijk! Voeg dus vooral foto’s, presentaties en artikelen toe om je werkervaring tot leven te brengen. Dit geeft je content namelijk nét dat beetje extra.

6. Aanbevelingen

Aanbevelingen kunnen niet alleen tijdens een sollicitatieproces helpen. Ook op LinkedIn kunnen collega’s of connecties een aanbeveling plaatsen over jouw werkzaamheden. Dit maakt jou als professional een stuk geloofwaardiger! Andere mensen bevestigen namelijk dat jij beschikt over bepaalde kwaliteiten. Probeer de dienst trouwens wel terug te doen.

7. Wees actief

Net als bij alle andere sociale media, geeft LinkedIn de voorkeur aan actieve gebruikers. Zorg er dus voor dat jij zo nu en dan wat interessante content deelt. Dit kan bijvoorbeeld een artikel zijn, een nieuwsstuk of gewoon, iets over jezelf. Zo blijft jouw profiel in beeld bij het algoritme. En jij als persoon in beeld bij je netwerk!

8. Werkervaring

Je LinkedInprofiel is een mooie opzet voor je cv. Het zou dus zonde zijn om niet wat meer te vertellen over je werkervaring! Geef niet alleen de functietitel en het bedrijf weer. Beschrijf ook je taken en prestaties. Niet te lang natuurlijk, maar een paar zinnen kunnen jouw volgers al meer vertellen over je ervaring. Zo krijgt deze een beter beeld van jouw carrière.

9. Profiel actueel houden

Natuurlijk is het belangrijk om deze informatie up-to-date te houden. Het zou namelijk zonde zijn als je netwerk niet kan zien dat je een nieuwe functie hebt, bijvoorbeeld. Ook je profielfoto zo nu en dan veranderen is belangrijk. En voeg vooral nieuwe vaardigheden en diploma’s of certificaten toe wanneer je deze behaalt.

10. Interactie

 Zoals we al zeiden, houdt het algoritme van sociale media van actieve gebruikers. Maar ook voor jouw netwerk is het belangrijk om betrokken te blijven! Reageer dus op updates, deel je mening en stel vragen. Het vergroot je zichtbaarheid en laat

Een opvallende LinkedIn pagina 

Jouw LinkedIn pagina is een krachtig middel om jezelf mee te presenteren aan je netwerk. Dat mag dus bést wel een beetje aandacht krijgen! Zorg ervoor dat je profielfoto, kopregel en samenvatting netjes bijgewerkt zijn. Blijf daarnaast actief op het platform en probeer een positieve indruk achter te laten bij je netwerk. Een goed onderhouden LinkedIn pagina kan zo deuren openen naar nieuwe mogelijkheden in je carrière! 

Deel dit artikel