Gelijke kansen voor iedereen

Werk creëert waarde voor iedereen. Daarom vinden we dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Discriminatie? Daar doen we dus niet aan! Start People spant zich in voor een gelijke behandeling van iedereen en voor een divers personeelsbeleid. Aan deze overtuiging houden wij ons strikt bij het werven en selecteren van kandidaten. 

Het anti discriminatie statement van Start People

  • Wij ondersteunen of faciliteren discriminatie niet;
  • nemen geen discriminerende verzoeken aan;
  • geven onze mensen duidelijke instructie en training over het omgaan met discriminerende verzoeken;
  • zetten discriminatie ambassadeurs in als vaandeldrager en vraagbaak; 
  • hebben het thema discriminatie continu op de agenda staan.
Afbeelding_Discriminatiegronden

Discriminatiegronden

In de praktijk blijkt dat een vergissing snel gemaakt is. Ook onze mensen herkennen niet elk discriminerend verzoek en gaan soms onbewust mee in een wens van een opdrachtgever. Die wellicht zelf ook niet bewust is van zijn discriminerende eis. Hoe makkelijk een vergissing gemaakt is? Iedereen begrijpt dat een advertentie waarin ‘geen vrouwen’ of ‘geen Marokkanen’ staat overduidelijk discriminatie is. Maar vragen om een medewerker met ‘tussen de vijf en tien jaar werkervaring’ is ook niet toegestaan. 

Vacatureteksten

De vacatures op onze website zijn doelgroepgericht geschreven om vindbaar te zijn via zoekmachines. De weg naar werk speelt zich vandaag de dag grotendeels op het web af. Daarom zijn doelgroep specifieke en goed indexeerbare vacatureteksten een must. Ook hierin discrimineert Start People niet. Elke functietitel die eventueel geslachts- of leeftijdsbepalend geschreven staat, is uiteraard open voor zowel mannen als vrouwen, van elke leeftijd.

Nee tegen discriminatie, ja voor diversiteit 

Discriminatie is niet alleen verboden, maar levert in de praktijk ook alleen maar nadelen op. Start People zegt nee tegen discriminatie en ja tegen diversiteit, omdat een divers personeelsbestand:

  • bijdraagt aan meer creativiteit; 
  • zorgt voor grotere innovatiekracht;
  • leidt tot betere (bedrijfs)resultaten. 

Diversiteit is méér verschil op de werkvloer in onder meer nationaliteit, seksuele gerichtheid, geslacht, leeftijd en geloofsovertuiging. En ook in werkervaring, competenties, kennis en culturele achtergrond. Daarbij doen mensen met een arbeidsbeperking of (chronische) aandoening volop mee.

Meer weten over discriminatie en diversiteit?

Heeft u vragen over het onderwerp van discriminatie en diversiteit? Start People helpt u verder. Neem contact met ons op of stuur een email naar onze discriminatie ambassadeurs. Laten we er samen voor zorgen dat ook iedereen ook echt gelijke kansen krijgt.