De aanhouder wint: Het verhaal van Rick Verkooijen. 

Rick Verkooijen

In november 2016 begon Rick als warehouse clerk bij UPS, waar hij na 2 jaar een vast contract via Start People heeft gekregen. In deze periode heeft hij een werk- en leertraject gevolgd en is hij na de opleiding ‘Logistiek Teamleider’ doorgegroeid als leading hand bij UPS.

Nadat Rick in 2007 was afgestudeerd aan MBO ICT, kon hij gelijk aan de slag voor een tijdelijke klus bij UPS. Hij kwam terecht op een afdeling bij Philips Healthcare Systems als troubleshooter. Helaas hield deze klus na een half jaar op en moest Rick op zoek naar iets anders. Omdat hij niet gelijk iets kon vinden wat hem aansprak en hij toch bezig wilde blijven deed Rick in de tussentijd vooral productiewerk. Vanuit deze werkzaamheden kwam hij bij DHL terecht, ook daar oefende hij de functie troubleshooter uit. Al die tijd bleef hij UPS een warm hart toedragen en hield hij hun vacatures dan ook nauwlettend in de gaten.

"De afwisseling in mijn werkzaamheden heeft ervoor gezorgd dat ik het logistieke proces nóg leuker ben gaan vinden dan ik in eerste instantie had verwacht.”

‘Snoepen’ van afdelingen

In 2017 was daar eindelijk de vacature waar Rick lang op had zitten wachten. Hij klopte aan bij Start People en kon direct beginnen bij UPS. Hier ging Rick in eerste instantie begonnen als warehouse clerk. Toen deze functie ophield, wilde UPS en Start People hem echter niet kwijt en kon hij intern worden doorgeplaatst op verschillende functies. “Ik kreeg echt het gevoel dat ik op alle afdelingen een beetje mee mocht snoepen en leren. De afwisseling in mijn werkzaamheden heeft ervoor gezorgd dat ik het logistieke proces nóg leuker ben gaan vinden dan ik in eerste instantie had verwacht.”  

De aanhouder wint

Na een tijdje kwamen zijn supervisors met de vraag of Rick een logistieke opleiding wilde gaan doen. Hier wilde Rick uiteraard maar wat graag verder mee en in een tijdsbestek van een jaar wist hij de opleiding MBO-3 Logistiek Teamleider cum laude af te ronden. Na twee jaar via Start People op uitzendbasis te hebben gewerkt, kreeg Rick een vast contract aangeboden bij UPS. Hij is intern gaan solliciteren naar leading hand functies en had bij zijn tweede poging beet. De aanhouder wint! Vanaf begin mei dit jaar is Rick werkzaam als leading hand binnen UPS.

“Ik ben enorm enthousiast over mijn werkzaamheden bij UPS. De manier waarop ik mijn ’tweede avontuur’ bij Start People ben begonnen heeft mij meer dan duidelijk gemaakt dat ik de ICT niet meer in wil. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik me via Start People kon laten omscholen tot logistiek medewerker.”

Start People werkt voor jou! 

Bij Start People hebben we echte aandacht voor mensen. Oprechte, persoonlijke interesse. Voor jou als flexmedewerker of als klant. Wij zijn dé verbinder op de Nederlandse arbeidsmarkt. En wij zijn er voor iedereen. Letterlijk. Iedereen die een (andere) baan of flexibel werk zoekt. Omdat wij geloven dat werk belangrijk is. Werk is goed voor je. Leerzaam, leuk, gezellig en nuttig. Voor je persoonlijke ontwikkeling, voor je sociale leven, voor jouw plek binnen de maatschappij. Daarom zetten wij ons in voor jouw baan. 

Wil je meer weten over Start People?

Ben je benieuwd naar onze werkwijze, en hoe wij je aan een baan kunnen helpen? Je leest hier alles over werken via Start People. Bekijk ook onze actuele vacatures! Op zoek naar flexibele en gemotiveerde flexmedewerkers? Wij hebben de juiste mensen voor u!