Heb jij plannen om een huis te kopen?

Start People helpt flexmedewerkers die een huis willen kopen verder. Je leest het goed: een hypotheek afsluiten is nu ook voor flexmedewerkers mogelijk! Een vast contract is daarvoor niet nodig. Met de perspectiefverklaring maak ook jij kans op een eigen huis! De perspectiefverklaring kijkt namelijk naar jouw perspectief om inkomen te krijgen en niet naar het soort arbeidsovereenkomst dat je hebt. Wanneer je een goed inkomensvooruitzicht hebt, mag worden verwacht dat je aan je hypotheekverplichtingen kunt voldoen.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een perspectiefverklaring moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • op het moment van aanvragen via ons werken en loon ontvangen;
  • minimaal 52 weken voor ons hebben gewerkt.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kijken we of jij een goed arbeidsmarktperspectief hebt en dus in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring. Hiervoor wordt een zogenaamde arbeidsmarktscan uitgevoerd. Ook wordt gekeken naar jouw (toekomstige) inzetbaarheid. Daarbij wordt onder meer naar jouw cv, werkervaring, referenties en eerdere beoordelingen gekeken en voeren we een persoonlijk gesprek met je. De doorlooptijd van de aanvraag is ongeveer 3 tot 4 weken.

hypotheek

Kom je in aanmerking voor een perspectiefverklaring? Dan kun je hiermee een hypotheek aanvragen. Daarbij word je net zo behandeld als een medewerker met een vast dienstverband en/of een werkgeversverklaring. Of je ook daadwerkelijk een hypotheek kunt krijgen is afhankelijk van jouw verdere persoonlijke situatie. De perspectiefverklaring geeft hiervoor geen garantie. Wel opent het de deuren om een hypotheek aan te kunnen vragen terwijl je een flexibele arbeidsovereenkomst hebt. 


Hoe vraag je een perspectiefverklaring aan?

1. De aanvraag

  • Ga naar MijnStartPeople en vraag de perspectiefverklaring aan. 
  • Wij vragen je om een aantal vragen te beantwoorden en de gevraagde documenten te uploaden.
  • Nadat we jouw volledige aanvraag hebben ontvangen, vormen wij ons op basis van de bij ons bekende gegevens een beeld van jouw situatie.
  • Ook nodigen we je uit voor een (skype) gesprek met één van onze medewerkers om onze bevindingen met jou te bespreken.
  • Daarnaast voeren we een zogenaamde arbeidsmarktscan uit.
  • Alles bij elkaar komen wij tot een oordeel met betrekking tot jouw arbeidsmarktperspectief.
  • De doorlooptijd van de aanvraag is ongeveer 3 tot 4 weken.

NB Alleen wanneer je de vragenlijst volledig invult en alle gevraagde documenten uploadt, wordt je aanvraag in behandeling genomen.

2. Ontvangst perspectiefverklaring

Start People zal op basis van jouw dossier, het persoonlijke gesprek dat we met jouw voeren en de arbeidsmarktscan beoordelen of jij in staat bent ook in de toekomst inkomsten uit arbeid te verwerven op tenminste het huidige inkomensniveau als waar je nu zit. Bij een positieve verwachting zal een perspectiefverklaring worden afgegeven.

3. Afspraak met hypotheekadviseur 

Met een perspectiefverklaring in handen maak je een afspraak bij één van de hypotheekverstrekkers die de perspectiefverklaring accepteert. Samen bekijk je de mogelijkheden voor een hypotheek. Of je ook daadwerkelijk een hypotheek kunt krijgen, is echter afhankelijk van jouw verdere persoonlijke situatie. De perspectiefverklaring geeft hiervoor geen garantie. Met de perspectiefverklaring kun je onder meer bij de volgende hypotheekverstrekkers een hypotheek aanvragen: ABN AMRO, Florius, Rabobank, Obvion, ING, SNS, Regiobank, BLG Wonen, Aegon, Delta Lloyd, de Volksbank, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Triodosbank en Vista Hypotheek B.V.

 

Ben je geïnteresseerd?

En voldoe je aan de voorwaarden? Kijk dan in MijnStartPeople. Heb jij geen vast contract of werk je nog niet via Start People, maar wel interesse in het kopen van een huis? Laat dan je gegevens achter via ons contact formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wil je ook in aanmerking komen voor een perspectiefverklaring via Start People?

Vul het formulier in en kom achter jouw mogelijkheden!

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.