Woonbegeleider bij het COA

Start People is dé leverancier van het COA voor de inzet van professionals op detacheringsbasis voor AMV functies. Start People biedt jou veel mogelijkheden en een interessant aanbod van een detacheringsovereenkomst.
medewerker-sociaal-domein2

Start People is dé leverancier van het COA voor de inzet van professionals op detacheringsbasis voor AMV functies. Start People biedt jou veel mogelijkheden en een interessant aanbod van een detacheringsovereenkomst.

Werk creëert waarde voor iedereen. Iedereen kansrijk maken en houden, dat is onze missie.

Start People biedt jou de zekerheid en voordelen van een dienstverband en neemt alle administratieve rompslomp uit handen. De perfecte balans tussen vrijheid en zekerheid​.

Werken bij het COA

COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Het COA is sinds 1994 verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland. Bij het COA werken de professionals op het gebied van menswaardige en duurzame opvang en begeleiding van asielzoekers. Een van de onderdelen binnen het COA is de asielopvang van jongeren die alleen naar Nederland komen (Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen).

Deze jongeren worden opgevangen in kleinschalige opvanglocaties waar ze intensief begeleid worden door een Mentor bij de ontwikkeling naar volwassenheid. 

 

Alle voordelen even op een rij:

  • Detacheringscontract – een detacheringscontract voor de periode afgestemd met het COA
  • Vast inkomen – elke maand financiële stabiliteit​ volgens cao COA en ABU CAO
  • Sociale zekerheid – pensioen, vakantiedagen- en geld, loondoorbetaling bij ziekte en kort verzuim​
  • Gezondheid en vitaliteit – vitaliteitsprogramma’s, budgetcoaches, mentale/fysieke- en gezondheidsmodule
  • Geen zorgen over administratie – wij regelen het papierwerk​
  • Toegang tot opleidingen – blijf jezelf ontwikkelen​
  • Hypotheek - perspectiefverklaring
  • Gebruik maken van COA-middelen – alles wat je nodig hebt om je werk goed uit te voeren
  • Persoonlijke begeleiding – we begeleiden je tijdens je loopbaan naar je eigen behoefte
  • Toekomstperspectief – volop mogelijkheden bij onze opdrachtgever


 

We nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek om de mogelijkheden van een detachering te bespreken.

  • Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
  • Of neem contact op met de contactpersoon van het Start People klantteam COA.

 

Start People klantteam COA

Icon van een klokjeBereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8:30 uur t/m 17:30 uur



Alle vacatures van het COA

Veelgestelde vragen

Kan ik met een flexcontract een hypotheek krijgen?

Flexmedewerkers met een flexibele arbeidsovereenkomst hebben doorgaans moeite met het krijgen van een hypotheek. Vaak willen banken dat er aangetoond kan worden dat er sprake is van een vast dienstverband. Met de Perspectiefverklaring worden de kansen op een eigen huis voor de flexmedewerker met een tijdelijk dienstverband aanzienlijk beter. De Perspectiefverklaring kijkt namelijk naar het perspectief om inkomen te vergaren en waarbij het soort arbeidsovereenkomst dat van toepassing is minder relevant is. Wanneer er een goed inkomensvooruitzicht is, mag immers worden verwacht dat er aan de hypotheekverplichtingen voldaan kan worden.

De voorwaarde van Stichting Perspectiefverklaringen om een Perspectiefverklaring te krijgen is dat je minimaal 26 weken moet hebben gewerkt via ons.  Je kunt de Perspectiefverklaring aanvragen via MijnStartPeople of neem contact op met je vaste contactpersoon van Start People.

Hoe ziet jullie persoonlijke begeleiding eruit?

Start People heeft voor het COA een eigen klantteam. Binnen dit klantteam werken recruiters en HR Consultants die specialist zijn op het gebied van flexibele arbeid binnen het COA. Vanaf de eerste werkdag wordt een HR consultant jouw vaste contactpersoon. Dit betekent onder andere dat hij/zij regelmatig contact met je opneemt, en (indien mogelijk) langskomt op je werklocatie.

Je kunt bij jouw HR consultant terecht over onder andere:

  • relatieonderhoud;
  • voortgangs- en evaluatiegesprekken;
  • terugkerend spreekuur op locatie; ziek- en betermeldingen;
  • doorplaatsing binnen het COA of bij onze andere opdrachtgevers; vragen omtrent BHV en Agressie opleidingen en loopbaan; exit gesprekken.  

Tijdens het plaatsingsgesprek stemmen wij ons begeleidingsmodel met je af.

Ons COA klantteam is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 uur t/m 17:30 uur. Je kunt ons benaderen via:

  • Telefoon: 030-7519140 of op het mobiele nummer van je vaste HR-consultant
  • Per mail op overheid@startpeople.nl

Wat biedt Start People aan opleidingen en trainingen?

Wij vinden het belangrijk om te blijven investeren in onze medewerkers en dat je jezelf blijft ontwikkelen. Daarom heeft Start People een breed scala aan aanbod van diverse trainingen waar je als medewerker onder andere onbeperkt (gratis) trainingen kunt volgen en een certificaat kunt krijgen. Op de homepagina van MijnStartPeople vind je de betreffende tegels om op ons opleidingsplatform te komen. Ook kun je een ontwikkelgesprek voeren met jouw HR-Consultant, deze kijkt graag met jou mee naar jouw persoonlijke ontwikkeling.

Als flexmedewerker bij Start People krijg je toegang tot verschillende regelingen van Doorzaam, het fonds van de uitzendbranche. Doorzaam ondersteunt jou bij het bevorderen van je loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën, zodat je vitaal, veilig en met plezier kunt blijven werken. Doorzaam biedt het hele jaar door diverse trajecten die je kunnen helpen bij je ontwikkeling en inzetbaarheid. Je vaste contactpersoon van Start People helpt je graag met het uitzoeken van de mogelijkheden.

Specifiek voor de functies AMV regelen en vergoeden wij de verplichte trainingen AMV en Agressie.

Heb je een MBO-diploma met werkervaring in de Jeugdzorg? Samen kijken we naar de mogelijkheden voor een EVC traject.

Hoe ziet de pensioenregeling van Start People eruit?

De Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) is belast met de uitvoering van onze pensioenregeling. De pensioenregeling bestaat uit een Basisregeling en een Plusregeling. Als je bij ons begint met werken, start je in de Basisregeling. Na 52 gewerkte weken stroom je automatisch door naar de Plusregeling.

Basisregeling: Voor de Basisregeling bedraagt de premie 8% van de pensioengrondslag; Deze premie wordt volledig door ons betaald. Er is dus geen werknemersbijdrage.

Plusregeling: voor de Plusregeling bedraagt de premie maximaal 12% van de pensioengrondslag. Voor deze premie geldt wel een werknemersbijdrage. Hiervoor wordt 1/3e ingehouden op je brutoloon De overige premie wordt door  ons betaald.

Het reglement en nadere informatie is te vinden op www.stippensioen.nl.

Hoe zit het met ziekte, kort verzuimverlof en ander bijzonder verlof?

Je eerste ziektedag is een wachtdag waarbij je geen ziektegeld ontvangt. Het percentage ziekte-uitkering is afhankelijk van een aantal zaken. Je vindt deze terug in het verzuimreglement van Start People. 

Jij hebt recht op calamiteiten- en kortverzuimverlof als je door onverwachte omstandigheden in jouw privéleven onmiddellijk vrij moet nemen. Het moet gaan om zeer bijzondere persoonlijke of onvoorziene omstandigheden die een onmiddellijke onderbreking van jouw werk noodzakelijk maken. Op hoeveel uur je recht hebt hangt af van je contractvorm:

  • Uitzendovereenkomst met uitzendbeding: Je bouwt per gewerkt uur een aparte reservering op voor kort verzuim en bijzonder verlof. Je opgebouwde saldo wordt ingezet op de uren dat je kort verzuim of bijzonder verlof opneemt. Per gewerkt uur kun je dan (maximaal) je feitelijk uurloon ontvangen.
  • Detacheringsovereenkomst (zonder uitzendbeding): je krijgt de uren dat je kort verzuim of bijzonder verlof opneemt uitbetaald tegen je feitelijk loon.

In sommige gevallen heb je recht op bijzonder verlof, bijvoorbeeld bij een huwelijk, overlijden van een naaste of jubileum. In de ABU cao staat per situatie aangegeven wat je rechten zijn. In overleg met  Start People kun je dit verlof opnemen. 

Krijg ik doorbetaald wanneer het een feestdag is?

Wij kennen een eigen regeling voor het wel of niet doorbetalen van loon als je niet werkt vanwege een feestdag. Deze vind je terug in artikel 27 van de cao voor uitzendkrachten. De volgende dagen gelden als feestdag (alleen als ze niet op zaterdag of zondag vallen):

  • Nieuwjaarsdag
  • Tweede Paasdag
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede pinksterdag
  • Beide kerstdagen
  • Koningsdag of een daarvoor in de plaats komende dag
  • Bevrijdingsdag in de lustrumjaren (eens in de 5 jaar).  

 

Je hebt recht op loon als je op de feestdag zou hebben gewerkt als het geen feestdag was geweest.

  • Vast rooster: bij een vast rooster is dit duidelijk te bepalen. Werk je normaal op de dag dat de feestdag valt? Dan heb je recht op loon op de feestdag. Je werkt dan alleen niet omdat er een feestdag is. Voorbeeld: je werkt altijd op maandag bij je opdrachtgever. Je opdrachtgever is dicht op tweede paasdag. Hierdoor kun je niet werken. In dit geval heb je toch recht op loon.
  • Wisselend rooster: bij een wisselend rooster is dit lastiger te bepalen. Soms is het niet helemaal duidelijk of je zou werken op een dag als het geen feestdag zou zijn geweest. Je werkt bijvoorbeeld regelmatig op maandag, maar niet altijd. Ook op Tweede Paasdag ben je niet ingepland. De opdrachtgever is dan ook dicht. In dat geval wordt aan de hand van de volgende regel bepaald of je recht hebt op loon over deze dag.

Ben je 13 weken of langer in dienst? Er wordt gekeken hoe vaak je in de 13 weken voor Tweede Paasdag op de maandag hebt gewerkt. Is dit minimaal 7 keer? Dan heb je recht op loon over de feestdag.

Ben je minder dan 13 weken in dienst? Er wordt gekeken in hoeveel weken je hebt gewerkt op de dag van de feestdag, bijvoorbeeld de maandag. Is dit meer dan de helft van de weken waarin je hebt gewerkt? Dan heb je recht op loon op deze feestdag.

Je bent 6 weken in dienst en hebt alle 6 weken gewerkt op wisselende dagen. Maandag is het een feestdag en ben je niet ingeroosterd. Nu gaan we kijken hoe vaak je in de zes weken dat je hebt gewerkt op maandag hebt gewerkt

Hoeveel vakantiedagen heb ik per jaar en hoeveel vakantiegeld krijg ik?

Het aantal vakantiedagen hangt af van hoeveel je werkt. Uitgangspunt in de ABU cao is een fulltimewerkweek van 40 uur. Werk je minder dan 40 uur per week dan bouw je het aantal dagen naar rato op. Als je 40 uur per week werkt, bouw je op jaarbasis 25 vakantiedagen op. Dit zijn 20 wettelijke vakantiedagen en 5 bovenwettelijke vakantiedagen. Deze worden aan het begin van het jaar niet in een keer aan je toegekend, maar bouw je op per gewerkt uur. Hoeveel dagen je precies hebt opgebouwd, zie je terug onderaan op je loonstrook. Werk je minder dan 40 uur per week, dan bouw je het aantal van 25 vakantiedagen op jaarbasis naar verhouding op. Als je bijvoorbeeld 36 uur per week werkt, bouw je 36/40x25 dagen= 22,5 vakantiedagen per kalenderjaar op. Dit zijn dan 36/40 x 25 = 18 wettelijke vakantiedagen en 36/40 x 5 = 4,5 bovenwettelijke vakantiedagen.

Nb: Deze dagen krijg je niet in een keer toegekend maar bouw je op per uur.  

Je bouwt 8,33% vakantiegeld op over je feitelijk loon per gewerkt uur, betaald vakantie-uur, doorbetaald uur op een feestdag, betaald ziekte-uur en compensatie-uur. Dit is je kale bruto (uur)loon dus zonder toeslagen etc. Over alle overige looncomponenten, zoals ploegentoeslagen/onregelmatigheidstoeslagen, bouw je geen vakantiebijslag op. In mei krijg je het totale bedrag dat je hebt opgebouwd automatisch uitbetaald. Dit gebeurt bij de loonbetaling in de week van 1 juni. Als je minimaal een week vakantie opneemt, mag je je opgebouwde vakantiebijslag eerder laten uitbetalen. 

Krijg ik de kosten voor thuiswerken en reiskosten woon-werkverkeer vergoed?

Werk je op locatie dan heb je recht op een reiskostenvergoeding van en naar je werklocatie vanaf 10 km enkele reis met een maximum van 60 km. De vergoeding bedraagt €0,23 cent per km. Werk je thuis dan ontvang je een vergoeding van €2,15 euro + €0,85 euro per dag.

Waar is mijn beloning op gebaseerd?

Als flexmedewerker word je beloond op basis van de inlenersbeloning van de betreffende cao, in het geval van het COA is dit de cao Sociaal Werk. De inlenersbeloning bestaat uit meerdere componenten, dit zijn onder andere:

  • Het geldende periodeloon in de schaal
  • Toeslagen (bv overwerk of werken op onregelmatige tijden)
  • Kostenvergoedingen (bijvoorbeeld reiskostenvergoeding)
  • Initiële loonsverhogingen
  • Thuiswerkvergoeding
  • Eindejaarsuitkering
  • Eenmalige vergoedingen
  • Periodieken verhogingen (jaarlijks)

Vanaf 29 december 2025 gaat de nieuwe cao voor uitzendkrachten in. Dit betekent dat we de volledige arbeidsvoorwaarden van de cao van het COA volgen.

Wat voor contract krijg ik?

Start People biedt je een detacheringscontract voor de periode afgestemd met het COA.