Restart op KRO/NCRV De Monitor: 'Wij staan te springen om mensen: waar zijn ze?'

Op dit ogenblik heeft Cristel Poortenaar van Restart, het grootste commerciële reïntegratiebedrijf, tussen de 150 en 200 vacatures beschikbaar voor mensen met een arbeidsbeperking die van de overheid aan een baan geholpen moeten worden. Maar de kandidaten voor die banen zijn zoek.

‘Waar zijn ze?’ vraagt Poortenaar zich af. ‘Ik kan ze niet vinden in het doelgroepregister dat daar speciaal voor is opgesteld. Daar staan alleen BSN-nummers in, maar daar kunnen we niets mee. Dit is een pijnpunt uit de Participatiewet.’

Sinds de Participatiewet heeft Restart geen zicht op profielen van mensen met een arbeidshandicap die een baan moeten vinden. ‘We weten bijna niets van hen. We weten niet wat ze kunnen, wat voor opleiding ze hebben gedaan, wat ze leuk vinden en of ze bijvoorbeeld een rijbewijs hebben. He-le-maal niets. En zonder die gegevens kun je hen niet matchen met vacatures die we nu hebben.’

Hier ben ik!

Sta jij in het doelgroepregister en wil je bemiddeld worden naar werk? Stuur dan een email met je contactgegevens, indien mogelijk met cv, onder vermelding van - hier ben ik - naar restart@startpeople.demo.endouble.net.

Meer weten? Lees het hele interview met Cristel Poortenaar hier.