Wethouder Hoijtink bedankt ATAG en Start People voor inclusiviteit

ALMERE, 14 oktober 2015 - Om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een (nieuwe) start te geven werkt de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) sinds 2013 samen met Start People. Een succesvolle samenwerking die al heeft geresulteerd in veertig geplaatste flexmedewerkers bij ATAG Verwarming. Wethouder René Hoijtink (Oost Gelre) bezocht ATAG Verwarming om hen hiervoor in het zonnetje te zetten en bedankte ook Start People.

In Lichtenvoorde, waar ATAG Verwarming gevestigd is, is de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ onlangs van start gegaan. Unieke Achterhoekers zijn mensen die moeite hebben om een baan te vinden. Mensen met een Wajong-uitkering, een baan bij de sociale werkvoorziening of een beperking waardoor zij (langdurig) werkloos zijn. Het doel van deze campagne is om meer banen te creëren voor Unieke Achterhoekers.

Succesvolle samenwerking

Start People plaatst sinds 2013 ‘Unieke Achterhoekers’ bij ATAG Verwarming. Deze succesvolle samenwerking heeft al geresulteerd in het plaatsen van veertig kandidaten. Een aantal van hen hebben deelgenomen aan een BBL-traject en deze succesvol afgesloten. Zij maken kans op een vast contract bij ATAG Verwarming. In februari zal er een nieuw BBL-traject starten waaraan ook Unieke Achterhoekers deel zullen nemen.

Wethouder Hoijtink is trots op ATAG en bezocht het bedrijf.  'ATAG is een goed voorbeeld van een bedrijf dat de talenten van Unieke Achterhoekers op waarde weet te schatten. Dat verdient een compliment.'

Perspectief

Ook Hanny Tan, processpecialist bij Start People Inhouse ATAG Verwarming, werd bedankt voor zijn inzet om deze doelgroep weer kennis te laten maken met de arbeidsmarkt en uit een uitkeringssituatie te komen.  'Op deze manier willen we mensen een perspectief bieden. Hun leeftijd, achtergrond of beperking is daarbij van ondergeschikt belang, het gaat om inzet, kwaliteit en betrouwbaarheid.'