Openbaar bod door Recruit op alle aandelen USG People

ALMERE, 22 december 2015 - Recruit Holdings en USG People maken vandaag gezamenlijk bekend voorwaardelijke overeenstemming over een fusieprotocol te hebben bereikt met betrekking tot een aanbevolen bod volledig in contanten door Recruit op alle uitstaande gewone aandelen in USG People tegen een biedprijs van € 17,50 per gewoon aandeel USG People, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden. Met deze transactie zullen zowel Recruit als USG People belangrijke strategische doelstellingen verwezenlijken, en wordt er een echt mondiale gespecialiseerde aanbieder van innovatieve HR- en uitzenddiensten gecreëerd.

Masumi Minegishi, Voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer van Recruit: “De visie van Recruit voor de middellange termijn is om rond 2020 wereldleider te zijn op het gebied van human resources op basis van aantal vervulde vacatures. Om dit te realiseren, streven wij groei van onze bedrijfsplatformen na, zowel in Japan als in andere landen en zowel autonoom als door middel van acquisities. De acquisitie van USG People past perfect in deze strategie. Recruit heeft bewezen winstgevende groei te kunnen stimuleren door middel van fusies, en de Raad van Bestuur heeft zijn volledige steun toegezegd aan voortzetting van dit pad. Na onze acquisities in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië zetten we nu de volgende stap met onze entree op de markt in continentaal Europa. We zijn bijzonder enthousiast over USG People, en beschouwen het als een sterk bedrijf met geweldige merken en een diepgaand begrip van en expertise op de markten waar het actief is. Samen met USG People willen wij een erkende brancheleider in Europa worden. Het is nu tijd om een volgende belangrijke stap voorwaarts te zetten. Wij zien veel langetermijnpotentieel in de combinatie van USG People met Recruit.”

Rob Zandbergen, Chief Executive Officer van USG People: “Het aanbod van Recruit om de krachten te bundelen met onze organisatie biedt aantrekkelijke perspectieven voor al onze stakeholders. Een combinatie met Recruit – een succesvolle wereldwijde organisatie – biedt de mogelijkheid om onze groei en innovatieontwikkeling te versnellen en onze positie in continentaal Europa aanzienlijk te versterken, en dit is geheel in het belang van onze klanten en werknemers. Samen kunnen we de uitvoering van onze strategie versnellen. Recruit en USG People hebben gezamenlijke ambities en waarden en een soortgelijke bedrijfscultuur. Ook geografisch vullen de bedrijven elkaar zeer goed aan; aangezien er geen overlap is met de huidige uitzendactiviteiten van Recruit zal de bestaande USG People-organisatie dienen als basis voor de verwezenlijking van onze gezamenlijke groeiambitie op de markt in continentaal Europa, en dit biedt volop mogelijkheden voor de werknemers van USG People.”

Cees Veerman, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van USG People: “De Raad van Commissarissen heeft gedurende het afgelopen jaar de strategische opties van USG People uitvoerig besproken en geëvalueerd. Het voorstel om de krachten te bundelen met Recruit is zorgvuldig overwogen. Na de verkoop van USG People Energy en de General Staffing-activiteiten in 2013 heeft USG People de multibrandstrategie in 2014 teruggebracht naar vier onderscheidende star brands in onze vier belangrijkste geografische regio’s. Gezien de focus van USG People op commercial en operational excellence en de investeringen die zijn gedaan in innovatieve ondernemingen en automatisering zijn wij ervan overtuigd dat een samengaan met Recruit de beste stap vooruit is voor USG People en al haar stakeholders. De werknemers en het management van USG People hebben een geweldige prestatie geleverd met het verbeteren van de operationele en financiële performance. Door de fusie krijgen we de beschikking over omvangrijkere middelen om de verwezenlijking van onze strategie te waarborgen.”

Deze tekst is afkomstig uit het persbericht dat wij publiceerden op 22 december 2015. Download het persbericht voor de volledige tekst.