Start People maakt samen met Rijksoverheid vuist tegen discriminatie

ALMERE, 18 februari 2016 – In de strijd tegen discriminatie heeft Start People als eerste HR-dienstverlener een anti-discriminatiebepaling getekend met de Rijksoverheid. Daarmee onderstreept Start People dat het serieus werk maakt van het voorkomen en bestrijden van discriminatie op de werkvloer.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hierover een persbericht uitgestuurd.   

Werk creëert waarde voor iedereen, zeggen we bij Start People. In dat kader vinden we het van groot belang dat de werkvloer ook voor iedereen toegankelijk is. In de praktijk is dat echter niet altijd het geval, gezien het aantal k
lachten en meldingen dat hierover geregeld binnenkomt bij anti-discriminatiebureaus.

tweede_kamer

In samenspraak met de uitzendbranche heeft de Rijksoverheid een anti-discriminatiebepaling opgesteld. Die bepaling geldt voor alle bedrijven die flexmedewerkers bemiddelen voor de Rijksoverheid. Wordt een bedrijf veroordeeld voor discriminatie, dan kan het contract met de overheid worden beëindigd.

Als belangrijke partner en leverancier van de Rijksoverheid draagt Start People graag haar steentje bij aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie. We zijn dan ook trots te kunnen meedelen dat we als eerste HR-dienstverlener deze anti-discriminatiebepaling hebben ondertekend.