Het UWV vergoedt opleidingen voor ‘kansberoepen’ met een scholingsvoucher

Werkzoekenden kunnen zich met korting of zelfs helemaal kosteloos laten opleiden tot een van de vele ‘kansberoepen’. Dit kan met een scholingsvoucher die een werkzoekende tot 1 april 2018 kan aanvragen bij het UWV.

De scholingsvoucher is er voor werkzoekenden die zich willen omscholen of bijscholen voor een ‘kansberoep’. Met de subsidie wordt een opleiding of een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat bekostigd, inclusief inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld. Er geldt een maximum bedrag van 2.500 euro.

start-people-uwv-scholingsvoucher

Voor wie is een scholingsvoucher van het UWV bestemd?

De scholingsvouchers zijn beschikbaar voor werkzoekenden die:

  • hun baan zijn kwijtgeraakt en een WW-uitkering ontvangen;
  • een arbeidsovereenkomst hebben;
  • als zelfstandige werken.

Diploma’s en ervaringscertificaten

De scholingsvoucher geldt wanneer werkzoekenden zich laten opleiden of omscholen tot een van de vele kansberoepen. Of als zij met een ervaringscertificaat willen bewijzen geschikt te zijn voor werk bij een toekomstige werkgever. Daarnaast moet de opleiding worden afgesloten met een erkend diploma of certificaat.

Er zijn volop ‘kansberoepen’

Het UWV heeft ‘kansberoepen’ vastgesteld in allerlei vakgebieden en sectoren. Welke beroepen dit precies zijn is terug te lezen in de kansberoepenlijst. De scholingsvoucher van het UWV is te gebruiken voor één of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied.

Meer weten of een scholingsvoucher aanvragen?

Kijk voor meer informatie over de scholingsvoucher en de voorwaarden op de website van het UWV