Dankzij jobcoaching blijft geen enkel talent onbenut

Jobcoaching is een onmisbaar instrument

In deze krappe arbeidsmarkt is de zoektocht naar talentvolle werknemers uitdagender dan ooit. Werkgevers staan te springen om kwalitatief en gemotiveerd personeel. Om geen enkel talent onbenut te laten, is het belangrijk dat werknemers met een arbeidsbeperking niet langs de zijlijn blijven staan. Jobcoaching is hiermee een onmisbaar instrument.

Daphine Jacobs, directeur Restart: “Werk creëert waarde voor iedereen. Daarom vinden wij het extra belangrijk om niet naar de onmogelijkheden, maar juist naar de mogelijkheden van ieder individu te kijken. Iedereen kan en mag op zijn of haar eigen manier participeren op de arbeidsmarkt".

Jobcoach Rodney Ammerlaan: “Het is goed om als werkgever maatschappelijk betrokken te zijn en om mensen die met veel teleurstellingen te maken hebben gehad, de kans te geven om ‘gewoon aan het werk’ te gaan. Meedoen is een must.”

Restart heeft meer dan dertig jaar ervaring met de bemiddeling en coaching van mensen met een arbeidsbeperking. Sinds 1995 voert Restart de jobcoaching uit voor klanten van het UWV. Uit het onlangs uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat de jobcoaching van Restart goed gewaardeerd wordt door werkgevers en werknemers.

Jobcoaching is intensieve begeleiding

Maar liefst 97,4 procent van de werknemers is tevreden over de begeleiding. De werknemers geven de jobcoach van Restart gemiddeld een 8,4. Ook werkgevers zien het nut van de intensieve begeleiding in en waarderen Restart met een 8,1. Enkele quotes uit het onderzoek:

Een van onze kandidaten: “De beschikbaarheid en ondersteuning van de jobcoach is helemaal prima.”
Een van onze werkgevers: “Mijn werknemer heeft heel veel aan de ondersteuning van de jobcoach.”

Wilt u meer weten over (het belang van) jobcoaching?

Of bent u benieuwd naar de andere diensten van Restart? Wij vertellen u er graag meer over. U kunt contact opnemen met Sietse Dorland op telefoonnummer +31624920660 en SDorland@usgrestart.nl. Bekijk ook onze website.