Online een vacature plaatsen? Dit is het moment!

StartPeople.nl piekt! Online sollicitanten en vacatures nemen toe

Nu de zomervakantieperiode achter ons ligt en de zonnige zomerdagen plaats hebben gemaakt voor wisselvallig Hollands weer, heeft werkend Nederland weer de rust, ruimte en energie om hun carrière een boost te geven. Dit zorgt er, samen met de aantrekkende economie, voor dat er volop wordt gekeken naar (nieuwe) banen en bijbanen. Bij Start People merken we dat duidelijk. Steeds meer kandidaten schrijven zich in en onze website draait overuren. Wilt u een vacature plaatsen? Dit is het moment.

We schreven het al eerder, de Nederlandse economie zit in de lift. Daardoor trekt ook de arbeidsmarkt weer aan. Goed nieuws natuurlijk. Maar het zorgt er samen met een aantal maatschappelijke ontwikkelingen (zoals vergrijzing en digitalisering) wel voor dat we te maken hebben met een kráppe arbeidsmarkt. Dat betekent dat er veel vraag is naar kwalitatieve nieuwe medewerkers, maar dat het een uitdaging is om ze te vinden.

Op weg naar tweede piek van 2017

Ze mogen dan lastig te vinden zijn, kwalitatief en gemotiveerd personeel is er wel degelijk. En een groot deel van hen is online. In de statistieken van onze website zien we nu de tweede grote stijging van 2017 ontstaan. Na het jaarlijks terugkerende piekmoment in januari en een lichte dip in april, merken we dat het aantal online bezoekers, sollicitanten en vacatures vanaf juni weer flink toeneemt.

Met augustus (tot nu toe) als hoogtepunt: de paginaweergaves stegen ten opzichte van juli met bijna 10% (naar 645.815), de vacaturepagina’s zijn 14% beter bezocht en 11% meer kandidaten schreven zich in op startpeople.nl. Ook ons overzicht met topwerkgevers doet het goed en is ruim 45% meer bezocht. De ervaring leert dat men in september en oktober volop bezig is met het vinden van een nieuwe baan. We maken ons dus nu al klaar voor de officiële tweede piek van dit jaar.

Vacature plaatsen? Dit is het moment!

De stijgende online bezoekcijfers, de aantrekkende economie en de groeiende arbeidsmarkt geven een duidelijk signaal: werkend Nederland is terug van vakantie! En er wordt volop rondgekeken naar nieuwe carrièreperspectieven. Wilt u een vacature aanmelden? Dat kan direct online.