Start People Tilburg genomineerd voor Social Impact Award

Start People Tilburg is genomineerd voor de Social Impact Award in de gemeente Dordrecht. In november 2017 wordt deze award, die in het leven is geroepen om extra aandacht te vragen voor sociaal ondernemen, voor het eerst uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de werkgeversbijeenkomst ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ van Baanbrekend Drechtsteden, een samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland. Onze vestiging in Tilburg is genomineerd vanwege de intensieve samenwerking met de Sociale Dienst Dordrecht (SDD) en Ingram Micro. Dankzij deze samenwerking werd flexwerk bij Ingram Micro toegankelijk voor kandidaten met een uitkering.

Ingram Micro is verantwoordelijk voor de logistieke dienstverlening voor de online bestellingen van onder andere Bol.com en de Bijenkorf. Het laatste kwartaal van het jaar is daar vanwege de extra bestellingen rondom de feestdagen traditiegetrouw erg druk. Start People Tilburg zoekt jaarlijks ongeveer 250 flexmedewerkers om deze drukte bij Ingram Micro te kunnen opvangen. Dat is, met de steeds krapper wordende arbeidsmarkt, ieder jaar weer een uitdaging.

Out of the box
In 2016 werd het tijd om ‘out of the box’ te denken en op zoek te gaan naar nieuwe manieren om geschikte kandidaten voor Ingram Micro te vinden. Ingeborg Hofman, senior locatiemanager Start People Tilburg: “We zochten contact met diverse gemeentes in de omgeving, maar helaas zonder succes. De contacten in Dordrecht waren al aanwezig en dus planden we een overleg in met de SDD.” Start People Tilburg vatte samen met de SDD het plan om mensen met een uitkering (tijdelijk) aan het werk te helpen. Belangrijke knelpunten zoals vervoer en inkomenszekerheid werden gezamenlijk opgelost. Hofman: “Dat er daardoor uiteindelijk 43 kandidaten aan de slag zouden gaan hadden wij op dat moment nog niet verwacht!”

SDD: “Het was fijn om te merken dat knelpunten in het proces werden gezien als uitdagingen en kansen. Start People heeft de begeleiding serieus genomen waardoor de kandidaten zich snel thuis voelden. Ook na het piekseizoen zijn de meeste kandidaten door bemiddeling van Start People elders aan het werk gegaan.”

Het resultaat?
Het resultaat mag er zijn. In totaal zijn er 43 kandidaten tijdelijk aan het werk geholpen. En na het eindejaarsproject bij Ingram Micro heeft Start People Tilburg zich, samen met omliggende vestigingen, ingezet om deze flexmedewerkers bij andere opdrachtgevers te plaatsen. Met succes, want tot op de dag van vandaag zijn er nog 15 van deze flexmedewerkers aan het werk! Hofman: “De eindejaarsdrukte voor Ingram Micro komt er weer aan. SDD heeft ons gevraagd om weer dertig kandidaten te leveren. Dat pakken we dit jaar aan in samenwerking met Restart.”


Uitreiking Social Impact Award
De Social Impact Award wordt op dinsdag 14 november 2017 uitgereikt tijdens de werkgeversbijeenkomst ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ in Alblasserdam.