Donatie Start People aan Stichting Start Foundation: op naar een inclusieve arbeidsmarkt

De Nederlandse economie zit weer in de lift, en dat is ook te merken aan de Nederlandse arbeidsmarkt. Ons land telde nog nooit zoveel banen (10,2 miljoen). En maar liefst de helft van de nieuwe banen komt voor rekening van de uitzendbranche. Start People heeft in 2017 veel mensen aan het werk geholpen. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze klanten. Om hen te bedanken voor de samenwerking, kozen we dit jaar voor een bijzonder eindejaarsgeschenk.

Onze klanten ontvangen dit jaar geen kerststol, fles wijn of ander relatiegeschenk van ons. In plaats daarvan doneren we een bedrag aan een project van de Stichting Start Foundation. Deze stichting staat dicht bij ons (de naam zegt het al) en is opgericht met maar één doel: een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt met werk voor iedereen die kan en wil werken.

Want werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ondanks de groeiende economie en de afnemende werkloosheid, is het voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeilijk om aan werk te komen. Denk aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een handicap of een ziekte. Mensen met dromen en talenten. Mensen die wíllen werken.

Onbenut talent is zonde!

Start Foundation zorgt er, met verschillende initiatieven, voor dat een inclusieve arbeidsmarkt ‘de normaalste zaak’ wordt. Toen Start Uitzendbureau (ooit opgericht door de overheid, werkgevers en werknemers) in 2002 aan USG People werd verkocht, ontving Start Foundation het verkoopkapitaal. Met dit maatschappelijke kapitaal worden projecten en bedrijven gefinancierd die streven naar een inclusieve arbeidsmarkt.

Vanuit ons hart: bedankt

Bij deze willen we onze klanten en flexmedewerkers bedankt voor de samenwerking in 2017. We wensen iedereen fijne feestdagen en een fantastisch nieuw jaar toe. Een jaar waarin we graag, samen met jullie, weer veel waarde creëren. Met werk.

 

Foto: Pixabay