UvA, VU en Start People voorspellen samen loopbaanpaden

Bevindingen gepresenteerd in trendpaper over digitale ontwikkelingen

Start People zet  digitale tools slim in om vacatures, cv's en andere data snel te verzamelen, structureren en categoriseren om op die manier zowel kandidaat als opdrachtgever nog succesvoller te adviseren en ondersteunen. Samen met de Universiteit van Amsterdam en VU Amsterdam werden 300.000 cv's geanalyseerd met machine learning. Op basis van deze digitale analyse is het mogelijk loopbaanpaden en carrièreswitches te voorspellen. Zo blijkt onder andere dat verkoopmedewerkers uit de detailhandel goed functioneren in een volgende baan als medewerker klantenservice en dat chauffeurs vaak een succesvolle overstap maken naar een functie als beveiligingsbeambte.  

Naast het analyseren van data zet Start People digitale middelen in om andere processen te versnellen en optimaliseren. Zo verbeteren trefwoordanalyses vacatureteksten en responscijfers, tonen algoritmes inzicht in opleidingskansen en kan de slagingskans van een campagne en plaatsing van een kandidaat voorspeld worden. Ondanks dat technologie en digitalisering processen vereenvoudigen en verbeteren, blijft voor Start People de 'Human Touch' van essentieel belang. Menselijk inzicht en de intuïtie van een intercedent is noodzakelijk om de laatste stappen van het proces succesvol te doorlopen. Past de persoonlijkheid van een kandidaat bij een bepaalde bedrijfscultuur en hoe past een persoon binnen een team? Vragen die enkel met de juiste Human Touch beantwoord kunnen worden. 
  
Deze en meer bevindingen op het gebied van digitalisering zijn terug te vinden in de nieuwe trendpaper 'Sneller de juiste kandidaat - Hoe digitalisering recruitment persoonlijker dan ooit maakt'. De trendpaper is te downloaden via deze link.