“Werk maakt zelfstandig. Dat geeft een goed gevoel.” 


Door de economische situatie was er in haar thuisland Servië weinig werk te vinden. Daar stonden ze dan: Jelena Radulovic met haar afgeronde opleiding tot arts, en haar man als ICT-professional  met een specialisme in artificial intelligence. Dan maar genoegen nemen met een baan ver onder hun niveau? Nee, besloot het stel. De man van Jelena kreeg een baan in Nederland en dus vertrokken ze. Dat was geen makkelijke beslissing.

Lees hier het verhaal van Jelena > 

foto Miranda


foto Miranda

We kennen allemaal de verschrikkelijke beelden van de oorlog in Irak en Syrië. Maar onze kersverse collega Mariam Boghos heeft de oorlog in beide landen meegemaakt. Ze vluchtte op 11-jarige leeftijd van Irak naar Aleppo. In 2014, Mariam was toen 18 jaar, werd het ook daar onveilig. Samen met haar moeder vluchtte ze via Libanon naar Nederland. En toen? Eerst maar eens wennen en bijkomen? Mariam zit anders in elkaar.

Lees hier het verhaal van Mariam > 


“Ik heb ontzettend veel aan de goede klik met mijn collega’s. Zij begeleiden, motiveren en steunen me. Dat is voor mij de waarde van werk.” 
"Waardering, daar gaat werken om, volgens mij. En voldoening, thuiskomen met een verhaal."


Onze flexmedewerker Jenny had een droom: werken in de kraamzorg. Na haar mbo-opleidingen gezinsverzorging en kraamverzorging, inmiddels 30 jaar geleden, maakte ze die droom waar. Dat klinkt mooi, maar helaas kwam ze teleurgesteld thuis. Werken in de kraamzorg bleek tóch niet haar ding te zijn. Wat nu?

Lees hier het verhaal van Jenny >

foto Miranda


foto charrel

Je carrière vormgeven kan op verschillende manieren. De een heeft een duidelijk carrièrepad uitgestippeld, de ander switcht door persoonlijke of zakelijke omstandigheden van carrière, en je hebt mensen die de kansen grijpen die voorbij komen. Charell Partodikromo (34) hoort bij die laatste groep. Na 12 jaar als militair bij Defensie en 5 jaar als medewerkster in het restaurant van haar tante, zit ze nu voor het eerst in haar leven op kantoor bij Start People.

Lees hier het verhaal van Charell >


"Teamwerk, met z’n allen dezelfde richting op. Dat is voor mij onbetaalbaar."

 

Ook op zoek naar werk dat écht waarde geeft?  Wij helpen je graag!