specialisatie-international-recruitment

International Recruitment

Werk is belangrijk- voor iedereen. Niet alleen voor medewerkers, maar ook voor de organisaties. Niet altijd zijn de juiste kandidaten in Nederland te vinden, maar vinden we de juiste match in het buitenland. Start People International Recruitment speelt in op deze vraag.
  

Direct een vacature aanmelden


Over Start People

Sinds 1999 houdt Start People International recruitment zich bezig met het werven, bemiddelen en begeleiden van arbeidsmigranten en Duitse en Belgische grensarbeiders naar de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij hebben inmiddels al tienduizenden mensen geholpen aan een baan in Nederland. Wat ons onderscheidt? Wij geloven in een open, transparante maar vooral eerlijke en grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

Waarom kiezen voor Start People?

Internationaal talent

Met ervaren recruiters die de taal van de werkzoekende speken en hun cultuur kennen, helpen wij u bij het werven, ontwikkelen en begeleiden van internationaal talent uit ruim 25 landen. Inclusief ondersteuning bij een succesvolle integratie in uw organisatie.

Opleiden

Jaarlijks helpen wij enkele honderden buitenlandse medewerkers aan een baan die past bij hun mogelijkheden en ambities. Ook als daar extra opleiding voor nodig is. Zo ontwikkelen wij talent en voegen we waarde toe aan organisaties.

Samenwerkingen

Bij ons staat goed werkgeverschap, eerlijke arbeidsvoorwaarden en de juiste voorlichting centraal. Vanuit deze visie hebben we al jaren strategische samenwerkingsverbanden met het UWV, Bundesagentur für Abeit, VdaB, EURES, Euregio’s en grens infopunten.

Netwerk

Wij hebben een netwerk in de Duitse grensstreek opgebouwd. Hierdoor zijn wij periodiek aanwezig bij diverse spreekuren op een twintigtal locaties van de Agentur für Arbeit en Jobcentra (sociale dienst/gemeenten).

EURES en Start People

 

De doelstelling van Start People is een transparante en open grensoverschrijdende arbeidsmarkt waar werkzoekende op de juiste manier hun weg kunnen vinden. Goed werkgeverschap, eerlijke arbeidsvoorwaarden en juiste voorlichting staan hierin centraal. Vanuit deze doelstelling is Start People in 2019 lid geworden van Eures. Eures (het Europees mobiliteitsnetwerk voor werkzoekenden) is een samenwerkingsnetwerk tussen de Europese Commissie en de openbare diensten voor arbeidsvoorziening (ODA's) van de lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) (de EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en andere partnerorganisaties. Bezoek het Eures portaal via www.eures.europa.eu.

 

International-recruitment

 

Voordelen van International Recruitment van Start People

 Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers.
 Laag verloop en ziekteverzuim.
 Snel en effectief antwoord op uw specifieke klantvraag.
✔ Neemt de zorg uit handen.
Toegankelijke en resultaatgerichte partner.

 

Hoe werkt International Recruitment?

Europese wetgeving maakt het mogelijk om talent uit steeds meer landen in te zetten voor functies die moeilijk te vervullen zijn. Het vergt specifieke deskundigheid om medewerkers uit EU-landen niet alleen te vinden en te screenen, maar ook om ze op juridisch, administratief en fiscaal terrein te begeleiden bij hun werk en leven in Nederland.

  • Ervaren recruiters die de taal van de werkzoekende spreken en hun cultuur kennen.
  • Ondersteuning bij succesvolle integratie in de organisatie.
  • Goed werkgeverschap is key.
  • Begeleiding met zaken als grensoverschrijdende wetgeving, sociale zekerheid, belastingen en een correct arbeidsvoorwaardenpakket.

Vacature aanvraag

Wilt u direct weten wat wij kunnen betekenen voor uw specifieke vacature? Laat uw contactgegevens en aanvraag achter via onderstaand contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

In ons privacy statement kunt u nalezen hoe uw gegevens worden verwerkt.

Contact

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? We vertellen u er graag meer over. Neem contact op met de International Recruitment vestiging in Venlo. Onze vestiging

Onze overige specialisaties