Floriade expo 2022
  • Nieuws
3 minuten leestijd

Start People werft laatste kandidaten voor Floriade

Sollicitaties op een toepasselijke locatie: in een kas tussen het groen

Almere, 14 maart 2022 - Floriade Expo 2022 gaat bijna van start! Vanaf 14 april 2022 vult Start People als partner van Floriade een groot deel van de vacatures in. Van office functies tot banen op het park zelf. Van de circa 75 vacatures, zijn er nog zo’n 30 te vervullen. Daarom organiseerde Start People - met nog precies een maand te gaan tot de bijzondere wereldtuinbouwtentoonstelling – vandaag een pop-up sollicitatiemoment in een tijdelijke kas in Almere. Mensen konden hier – zonder afspraak - in stijl solliciteren op één van de laatste vacatures van Start People bij één van de grootste evenementen van ons land. Diverse kandidaten, van jong tot oud, kwamen langs voor een gesprek in de kas en de kans om een half jaar onderdeel uit te maken van het Floriade team. 

De sollicitatiekas stond aan de Esplanade in Almere Centrum. Hier staat ook de aftelklok van Floriade, die vandaag door Start People werd verzet. De aftelklok is hét symbool voor Floriade en wordt al sinds 100 dagen voor Floriade elke dag om 10:00 uur aangepast.
 
Sarah Plaizier, Projectleider Floriade bij Start People, zegt: “We zijn trots dat we als partner van Floriade een grote groep mensen aan het werk kunnen zetten op één van de meest bijzondere en grote evenementen van ons land. We hebben een breed aanbod aan vacatures. Office functies, zoals supervisors en boekingsagenten, maar ook banen op het terrein zelf, zoals gastheren en ticketmedewerkers. Een van de subthema’s van Floriade is “Healthying the city”. Dit sluit mooi aan bij de missie van Start People, namelijk mensen kansrijk maken en houden. Deze sociale, menselijke kant zit al in de organisatie vanaf onze oprichting. We kijken er naar uit om tijdens de Expo mensen te laten groeien.” 
 
Unieke werkervaring
Sarah Plaizier vervolgt: “Het team dat gaat werken bij Floriade vormt een half jaar lang één grote Floriade familie. Samen mogen ze een evenement neerzetten dat maar één keer in de tien jaar plaatsvindt. Dat is een heel bijzonder uitgangspunt en de basis om unieke werkervaring op te doen. In combinatie met het mooie thema van Floriade is werken op dit grootse evenement een echte toegevoegde waarde op ieder CV en een ervaring om nog lang na de Expo te mogen koesteren.”
 
Een half jaar groene innovaties
Floriade Expo 2022 vindt plaats vanaf 14 april t/m 9 oktober 2022. Almere is dan een half jaar lang het podium voor deze bijzondere wereldtuinbouwtentoonstelling met als hoofdthema ‘Growing Green Cities’. In het 60 hectare grote Floriade-park kunnen mensen groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland ontdekken die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie. 
 
Er zijn nog een paar vacatures te vervullen. Deze zijn te vinden op deze pagina.

Over Start People 
Al vanaf de oprichting van Start People in 1977 kijkt het bedrijf anders naar mensen en naar werk. Met een groot sociaal hart en de missie: ‘Iedereen kansrijk maken en houden’. Start People zet zich in voor iedereen die kansen wil pakken en werkt voor de overheid, grote commerciële bedrijven en het mkb. Kandidaten worden begeleid van instroom, doorstroom tot uitstroom. Indien nodig zorgt de organisatie voor een opleiding waarmee mensen verder kunnen komen. Daarmee is de organisatie voor klanten de HR-partner die strategisch meedenkt, tijd bespaart en praktische oplossingen biedt. Zo zorgt Start People dat ze iedereen kansrijk maken en laten groeien.
Deel dit artikel