Ik wil deze baan!

Voeg je CV toe

Dit is je visitekaartje voor ons én voor opdrachtgevers waar we je voorstellen. Je kunt een foto opnemen op je cv, maar als je dit niet doet heeft dit geen negatieve gevolgen voor je sollicitatie. Als je een foto opneemt in je cv dan geef je Start People – én de bedrijven die horen bij USG People Holdings BV. - toestemming om deze te verwerken en te verstrekken aan (potentiële) opdrachtgevers.

In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.

Zorg voor een toekomst!

Ben jij iemand die graag zelf de regie in handen neemt en wil je graag werken in de vreemdelingenketen? Wij zoeken Regievoerders Vertrek voor diverse locaties in Nederland voor de organisatie Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Heb je veel ervaring in het voeren van (lastige) gesprekken en heb jij een dienstverlenend karakter? Dan kun jij binnenkort starten met je nieuwe baan bij Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). En zorg jij voor een nieuwe toekomst voor de vreemdeling in het land van herkomst. 

De volgende punten worden door jouw toekomstige collega's genoemd, wat deze functie zo gaaf maakt: bepalen van de strategie, alle ruimte voor het plannen en organiseren van je eigen caseload, onderzoeken van kansen en mogelijkheden en netwerken met ketenpartners. 

Waar kom je te werken?

In deze rol ben je via Start People werkzaam bij Dienst Terugkeer en Vertrek. Zij is actief binnen de vreemdelingenketen en is daarom onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij hebben als doelstelling het daadwerkelijke vertrek van illegale vreemdelingen en asielzoekers te bevorderen, op het moment dat ze het land moeten verlaten.

Er zijn diverse locaties door heel Nederland, wat betekent dat we enige flexibiliteit van onze medewerkers vragen in de reisbereidheid. Op basis van de werkvoorraad en de openstaande posities wordt er gekeken welke regio of locatie aan jouw wordt toegewezen. Over het algemeen wordt er gekeken naar de provincie waarin je woont, of dichtbij is.  

En wat ga je doen?

Afhankelijk van de locatie waar jij werkzaam zult zijn, zal jouw baan invulling krijgen. In de basis blijft het werk hetzelfde. Volwassen vreemdelingen die verblijven op een opvang locatie, vereist een andere aanpak dan wanneer je te maken hebt met minderjarige vreemdeling. Het proces kan bijvoorbeeld sneller doorlopen worden of vereisen andere maatregelen. We kennen bijvoorbeeld een AMV-locatie (alleenstaande minderjarige vreemdeling), gezinslocatie, VBL (vrijheidsbeperkende locatie) en de PI (penitentiaire inrichting).

In de basis zorg jij ervoor dat een vreemdeling vrijwillig het land verlaat en terugkeert naar het land van herkomst. Dit doe je door:

 • Stategiebepaling: Het opstellen en uitvoeren van een persoonlijk plan van aanpak omtrent de terugkeer van de vreemdeling;
 • Dossieronderzoek: Welke gegevens heb ik tot mijn beschikking, waar moet ik nog achteraan of onderzoeken;
 • Verantwoordelijkheid dragen voor de voortgang van je volledige caseload;
 • Je behandelt bemiddelingsverzoeken van vreemdelingen die het niet lukt Nederland zelfstandig te verlaten;
 • Je organiseert het feitelijk vertrek door het wegnemen van belemmeringen;
 • Sparren met ketenpartners wanneer het gaat om reisdocumenten, medische informatie, geldzaken etc;
 • Je onderhoudt contacten met andere organisaties binnen de vreemdelingenketen.

Kortom,  je werkt aan het vertrek proces van A tot Z. Jij neemt de regie hierin en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. In elke situatie bekijk jij wat er nodig is om de vreemdeling te bewegen naar een vrijwillig vertrek.

Dit krijg je er voor terug

Naast het feit dat je bijzondere werkervaring op kan doen binnen de Rijksoverheid, zitten er natuurlijk een aantal arbeidsvoorwaarden vast aan deze functie. Een greep uit het aanbod:

 • Fulltime werkweek van 36 uur, waar 4 x 9 uur mogelijk is;
 • Bruto maandsalaris tussen €2805,- en €3963,- (inschaling op basis van werkervaring en opleiding);
 • Een opdracht voor bepaalde tijd, met de duur van 6 maanden waar kans is op verlenging;
 • Vergoeding in reiskosten van 20 cent per kilometer (tot maximaal €21,- per dag), waarbij zakelijke kilometers volledig worden vergoed;
 • Een gedegen inwerktraject met opleidingsmogelijkheden, na ongeveer 2 maanden ga jij je eerste gesprekken voeren onder leiding van een ervaren regievoerder. Zo leer gauw de kneepjes van het vak!
 • Vrijheid in je agenda; jij bepaalt wanneer je gesprekken voert en je administratieve taken oppakt.

Ook een goede en respectvolle sfeer is onderdeel van jouw werkomgeving waar vertrouwen en collegialiteit centraal staan! Je komt te werken in een team met gezellige collega's. Op het moment dat jij goed bent ingewerkt, zijn thuiswerkdagen mogelijk. 

 

Wie ben jij?

Om het beste uit jezelf en de functie te kunnen halen ben je in ieder geval; 

 • In het bezit van een HBO bachelor diploma, dit is een must. Een specifieke richting is hierin niet belangrijk. Het gaat om jouw competenties die je mee brengt;
 • Je weet op verschillende niveaus te communiceren door jouw ervaring in gespreksvoering, bij voorkeur in een gedwongen kader of slechtnieuws gesprekken;
 • In bezit van kennis van Vreemdelingenwet 2000 of ben je in staat om dit snel eigen te maken;
 • Flexibel ingesteld. Dit is noodzakelijk wegens een caseload die zich verspreid over meerdere locaties en de daarbij behorende reistijd;
 • In het bezit van een geldig rijbewijs en eigen vervoer.

De volgende competenties zijn van groot belang: analytisch vermogen, communicatief en sociaal sterk, assertief, in staat om overzicht te creëeren binnen chaos en hectiek en kunt daarbij goed plannen en organiseren.

Graag zien we jou als een positief kritische persoonlijkheid met ambitie, zelfkennis en vermogen tot zelfreflectie. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen en je weet ook waar deze kansen liggen. Je weet daarnaast gesprekken in stand te houden, ook bij slecht nieuws of weerstandsgesprekken.

Wil jij wel bij DT&V aan de slag, maar misschien niet in de functie van regievoerder?

Check hieronder alle DT&V vacatures.

Filter de zoekopdracht

  Provincie

  Dienst verband

  Opleidingsniveau

  Vakgebied

  #ResourceNotFound#:FacetResources:companyName

  Werken bij

  Taal

  Salarisindicatie

  Uren per week