Vrouwelijke vrachtwagenchauffeur.
  • Baankeuze
2 minuten leestijd

Internationaal vrachtwagenchauffeur: betaald worden om de wereld te zien!

Als klein meisje droomde Fleur Cosijnse (30) al van een carrière als vrachtwagenchauffeur. “Het leek me geweldig, met zo’n groot ding de weg op en genieten van alles om je heen.” Inmiddels is deze droom via Start People realiteit geworden. Fleur rijdt door België, Engeland, Ierland en Frankrijk met haar tankwagen vol vloeibare chocolade!

Fleur heeft een fascinatie voor vrachtwagens. ‘Ooit ga ik zo’n groot voertuig besturen’, wist ze al als klein meisje. Maar doordat ze op jonge leeftijd moeder werd en de volledige zorg over haar dochter had, was het geen optie om lange tijd van huis te zijn. Toen haar thuissituatie veranderde, ontstond de mogelijkheid om haar droom na te jagen.

Jezelf ontwikkelen

Fleur haalde haar C-rijbewijs en reed enige tijd op een bakwagen. Maar daar bleef het niet bij. Ook het CE-rijbewijs om een trekker met oplegger te besturen, haalde ze binnen. “Vervolgens heb ik mijn cv op Indeed geplaatst en werd ik benaderd door Start People. Zij hadden een mooie functie voor me bij BidonIFritom als internationaal chauffeur tanktransport.”

Gevoel van vrijheid

“Het mooie van dit werk, is dat ik de wereld rond mag rijden en daar ook nog eens voor betaald word. Ik word ontzettend gelukkig van deze baan. In de vrachtwagen rijden geeft mij het ultiem gevoel van vrijheid. Ik zie veel van de wereld en ontmoet veel leuke mensen. En ja, de transportwereld wordt gedomineerd door mannen, maar ook als vrouw pas je daar prima tussen. Er is veel onderling respect. Tegelijkertijd moet je wel van grove humor houden en je ‘mannetje’ kunnen staan. Ik heb daar geen enkel probleem mee.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Nauwkeurig werk

In vergelijking met andere vormen van transport, is tanktransport extra uitdagend, legt Fleur uit. “Bij het lossen moet je ontzettend goed opletten en nauwkeurig zijn. De chocola is warm en staat onder hoge druk. Ik moet alles goed nalopen, zodat de chocolade gecontroleerd mijn tankwagen verlaat.”

Fit en verzorgd

Ondanks dat Fleur van zondagavond tot vrijdagmiddag van huis is, ziet ze eruit om door een ringetje te halen. “Ik heb mijn föhn en make-up altijd bij me en neem de tijd om er goed uit te zien. Bovendien blijf ik hartstikke fit, ondanks dat ik een groot deel van de dag achter het stuur zit. Omdat ik op meerdere adressen moet leveren, kom ik zeker aan 10.000 stappen per dag!”

“Ik zie veel van de wereld en ontmoet veel leuke mensen. En ja, de transportwereld wordt gedomineerd door mannen, maar ook als vrouw pas je daar prima tussen. Er is veel onderling respect.”

 

Ook benieuwd of we een passende baan als chauffeur hebben voor jou? Bekijk onze vacatures of neem contact op met een vestiging bij jou in de buurt!

Deel dit artikel