Man aan het werk voor Start People met clipbord
 • Blog
8 minuten leestijd

Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

In deze blog neemt recruiter Pim Vesters je mee in wat het betekent om uitzendkracht te zijn. Ontdek alle voordelen van de uitzendwereld en ontdek of uitzendwerk bij jou past.

Altijd al benieuwd geweest of uitzendwerk bij jou past? Of zit je er al middenin en wil je graag meer leren? In deze blog beantwoordt Pim Vesters, recruiter bij Start People, jouw vragen met betrekking tot het uitzendwerk. 

Direct antwoord op jouw vraag? Klik hieronder op jouw vraag!

Wat doet een uitzendkracht?

Een uitzendkracht is eigenlijk een werknemer in dienst van een uitzendbureau. Maar hier komt de twist: in plaats van vast te zitten aan één bedrijf, springt een uitzendkracht van de ene klus naar de andere. Dat kan een klus van slechts enkele dagen zijn, maar evengoed een opdracht van meerdere maanden of zelfs jaren. Het sleutelwoord bij uitzendwerk is flexibiliteit. Bedrijven roepen de hulp in van uitzendbureaus zoals Start People wanneer ze extra handen nodig hebben voor tijdelijke klussen. Denk aan het opvangen van drukke periodes, het invullen van plekken tijdens ziekteverlof, of het afronden van specifieke projecten. Het is als een soort superkracht voor bedrijven die extra manpower nodig hebben zonder langdurige verplichtingen.

Hoe werkt het uitzendproces? 

Je besluit om te werken als flexkracht, maar wat kun je dan verwachten van het uitzendproces? Daar nemen we je in mee.

 1. De sollicitatie: Het begint allemaal wanneer je sollicitatie ons systeem binnenkomt. We bekijken grondig je CV en duiken in eventuele eerdere uitzendervaringen. Jouw professionele geschiedenis is voor ons een open boek.        
 2. Het eerste contactmoment: Lijkt het erop dat je een match bent? Dan volgt daarna ons belletje. In een kort gesprek checken we of jouw wensen passen bij wat de klant zoekt.        
 3. Intakegesprek: Daarna wordt het serieus. Een uitnodiging voor een intakegesprek, face-to-face of via Teams. Hier bespreken we niet alleen je huidige wensen, maar ook je toekomstplannen. Denk aan salaris en gewenste werkuren.        
 4. Het voorstelprofiel: Na de intake duiken we in het schrijfwerk. We stellen een voorstelprofiel op, een document dat de klant voorziet van alle relevante informatie: CV, motivatie, referenties, en de algemene indruk van het gesprek.        
 5. Match met de klant: Nu is het aan de klant. Wie mag er kennismaken met hun bedrijf? Als je geluk hebt, hoor je snel of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. En wie weet, staat dit gesprek aan de start van je nieuwe werkplek.        

In het geval dat een andere kandidaat geschikter is voor een vacature, kijken we uiteraard samen met jou naar de mogelijkheden voor een andere baan.

Wat zijn de voordelen van werken als uitzendkracht?  

Als uitzendkracht krijg je de kans om in verschillende keukens te kijken. Werkervaring opdoen in diverse sectoren, bedrijven, en rollen wordt jouw dagelijkse kost. Dit betekent dat je CV, als een goed boek, steeds dikker wordt met variatie en expertise. En wie weet, misschien leidt jouw tijdelijke arbeidsduur uiteindelijk tot een vast contract. Hieronder delen wij de top voordelen van werken via een Start People.

 • Eerlijke beloning: Bij Start People ontvang je waar je recht op hebt. Ervaren intercedenten bespreken jouw arbeidsvoorwaarden professioneel, en uitzendbureaus nemen geen deel van je salaris. Alles wordt duidelijk weergegeven op je loonstrook.        
 • Persoonlijke begeleiding: Bij Start People sta je er niet alleen voor. Persoonlijke begeleiding is onze kracht. We beantwoorden vragen, bieden advies en helpen obstakels te overwinnen. Jouw wensen hebben prioriteit, zodat je vol vertrouwen op zoek kunt naar een nieuwe baan.        
 • Snelle start: Wil je snel aan de slag? Een uitzendbureau biedt de ideale kans. Met ons uitgebreide netwerk vergroten we je kansen op een passende baan, perfect voor wie snel extra inkomen wil genereren of een tijdelijke klus zoekt.        
 • Werkplek op maat: Dankzij ons grote netwerk ontdek je diverse werkgevers en branches. Bespreek met een recruiter welke organisaties echt bij jou passen. Bij Start People vind je banen binnen de overheid, maar ook als operator voor topwerkgevers.        
 • Kans op de ideale baan: Via ons netwerk schakel je direct met een contactpersoon over de perfecte baan. We kijken naar jouw vaardigheden en persoonlijke voorkeur, zodat je in verschillende functies aan de slag kunt. Advies nodig voor je cv of sollicitatiegesprek? Lees onze blog: '7 Tips voor een makkelijker en leuker sollicitatiegesprek.'         
 • Bijscholingsmogelijkheden: Wil je groeien? Werken via ons biedt kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Sommige functies laten je opleidingen volgen of certificaten behalen, waardoor je kennis en waarde op de arbeidsmarkt vergroten. Bij Start People bieden we onder andere opleidingen tot vrachtwagenchauffeur en operator aan.        
 • Bescherming via ABU en NBBU: Twijfel je aan een uitzendbureau's betrouwbaarheid? Check het ABU- of NBBU-keurmerk op de website. Deze organisaties waarborgen kwaliteit en gedragsregels. Het ABU-keurmerk onderaan onze pagina toont onze betrouwbaarheid. De NBBU zet zich in voor goede arbeidsvoorwaarden en eerlijke concurrentie in de uitzendbranche.        

Kortom, werken via een uitzendbureau opent deuren naar kansen en zekerheid. Ontdek meer over de voordelen in onze blog ‘Wat zijn de voordelen van werken via een uitzendbureau’.

Hoe kunnen uitzendkrachten zich onderscheiden en kansen vergroten?

Ben je als uitzendkracht op zoek naar manieren om op te vallen en meer kansen te grijpen? Ongeacht je ervaringsniveau, is het essentieel om je te laten opmerken te midden van anderen. Ontdek onze vijf praktische tips om jouw professionaliteit en kansen te vergroten...

 1. Betrouwbaarheid is Belangrijk:               
  • Kom op tijd;         
  • Pas je aan de kledingcultuur van de werkomgeving aan;
  • Toon blijdschap en help anderen actief;
  • Blijf jezelf ontwikkelen.
 2. Feedback is Leerzaam:            
  • Reflecteer op fouten;     
  • Accepteer fouten;
  • Analyseer waarom de fout is opgetreden;
  • Vraag om feedback van anderen;         
  • Blijf positief.
 3. LinkedIn als je online visitekaartje:            
  • Vul je LinkedIn-profiel volledig in met een duidelijke foto en relevante werkervaring;
  • Gebruik zoekwoorden om beter gevonden te worden door recruiters;
  • Deel regelmatig updates en waardevolle content om je kennis te tonen.
 4. Wees flexibel:                 
  • Neem verschillende taken op;          
  • Goede communicatie met het bureau helpt bij het vinden van de beste kansen.
 5. Toon lef en blijf positief:            
  • Pak indien mogelijk extra taken op om je vaardigheden te tonen;  
  • Houd contact met mensen na een opdracht om je netwerk actief te houden;
  • Een positieve instelling maakt een onvergetelijke indruk.

Wij helpen je op weg om een positieve instelling op werk te behouden! Lees onze 7 tips om positiever met werk om te gaan.

Als uitzendkracht zijn er dus diverse manieren om op te vallen en meer kansen te grijpen. Onthoud dat jouw unieke vaardigheden en inzet de bouwstenen zijn voor een opvallende professionele indruk. Ga ervoor en maak die onuitwisbare indruk!

Wat voor ondersteuning biedt het uitzendbureau aan uitzendkrachten?

Een uitzendbureau doet veel meer dan alleen mensen aan een baan helpen. Het is als een goede vriend die je niet alleen kent, maar ook begrijpt wat je goed kunt. Zo kijken wij niet alleen naar de banen die er zijn, maar ook naar wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Zo zorgen we ervoor dat je de juiste baan krijgt, eentje die echt bij je past. En dat is niet alles. Wij doen ook onze best om je beter te maken in je werk. Wij bieden bijvoorbeeld opleidingen aan tot operator. Zo kun je je eigen talenten ook vanaf stap één ontdekken.

Benieuwd naar de opleidingen? Bekijk hier onze opleiding tot operator.

Als je nieuw bent in een soort werk of als je iets heel nieuws gaat proberen, staat Start People voor je klaar. Wij helpen je met advies en ondersteuning, alsof wij een soort coach zijn. Zo leer je snel en kun je het beste uit je nieuwe baan halen.We kunnen je helpen om niet alleen nu een goede baan te vinden, maar ook voor later. Dat betekent dat je niet alleen een baan krijgt, maar ook een goede start voor je carrière. Hoe gunstig is dat?

Zijn er mogelijkheden voor uitzendkrachten om in vaste dienst te komen bij bedrijven?

Natuurlijk! Het is zeker mogelijk voor uitzendkrachten om een vaste baan te krijgen bij bepaalde bedrijven. Bij Start People streven we hier zelfs naar bij sommige van onze klanten. Of dit mogelijk is, hangt vaak af van de specifieke klant en vacature. Je kunt hierover meer informatie vinden in de vacatureteksten, en we zullen dit ook bespreken tijdens de intakegesprekken.

We streven ernaar om de kansen op een vaste aanstelling zo duidelijk mogelijk te communiceren, zodat uitzendkrachten weten wat ze kunnen verwachten. Het kan per situatie verschillen, maar we werken actief samen met bedrijven die openstaan voor het bieden van vaste dienstverbanden aan gemotiveerde en geschikte uitzendkrachten. 

Waarom kiezen mensen voor een uitzendbureau?

Iedereen kan een andere reden hebben om te starten als uitzendkracht. Voor flexkracht Tonie was het een goede work-life balance, zodat zij haar werk kon combineren met haar andere passie: de triatlon. Een ander succesverhaal is die van Gerco. Hij heeft dankzij zijn eigen inzet en een beetje steun van ons een carrière switch naar vrachtwagenchauffeur kunnen maken. Benieuwd naar hun verhalen? Bekijk de Start Stories van Tonie en Gerco. Ben jij net zoals Tonie en streef jij naar een goede work-life balance? Met deze tips helpen wij jou op weg: ‘7 tips voor een gezonde work-life balance.’ En als je toe bent aan een carrière switch, net zoals Gerco, dan moet je onze opleidingen bekijken! Start binnenkort nog als operator.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Pim Vesters, recruiter bij Start People

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk op kantoor met een lach aan de administratie
  Blog

  Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

  Lees meer
 • Man aan het werk via Start People.
  Blog

  5 tips om op te vallen als uitzendkracht

  Lees meer
 • Man aan het werk in magazijn met veiligheidshesje via Start People.
  Blog

  Top 5 plaatsen om te werken in West-Nederland

  Lees meer