werknemer tekent contract en schud de hand
 • Blog
4 minuten leestijd

Wat zijn de voordelen van werken via een uitzendbureau?

Er zitten veel voordelen aan het werken via een uitzendbureau. Wil je erachter komen op welke manieren een uitzendbureau de ideale schakel kan zijn tussen jou en je ideale baan? Lees dan verder. Wij delen 7 voordelen van werken via Start People als werknemer.

1. Je krijgt waar je recht op hebt!

Uitzendbureaus zorgen ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Bij Start People worden jouw primaire arbeidsvoorwaarden besproken door een ervaren intercedent die op een professionele wijze jouw wensen kan communiceren naar een bedrijf. Daarnaast kunnen wij jou meer vertellen over de secundaire arbeidsvoorwaarden waar je mogelijk recht op hebt. Heb jij vragen over de voorwaarden of zijn sommige begrippen voor jou onbekend? Stel de vraag aan jouw intercedent en kijk samen naar hoe jij meer haalt uit jouw arbeidsovereenkomst. Ten slotte, in tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht, krijgen uitzendbureaus geen deel van jouw salaris. Dat betekent dus dat alles wat jij verdient, ook op jouw loonstrook komt te staan.

2. Je krijgt persoonlijke begeleiding

Het tweede voordeel van werken via een uitzendbureau dat je persoonlijk wordt begeleid en ondersteund. Wij staan bij Start People altijd voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden, je te adviseren en samen obstakels te overbruggen. Er is geregeld contact met jouw contactpersoon bij Start People. Doordat wij voor jou klaar staan zijn jouw wensen en behoeften prioriteit en kun je met een gerust hart opzoek naar een (nieuwe) baan. 

3. Je kunt snel aan de slag

Als je snel aan het werk wil, biedt een uitzendbureau jou de ideale kans. Doordat Start People een groot netwerk heeft van bedrijven die op zoek zijn naar tijdelijke of flexibele werknemers, wordt jouw kans op een baan die bij jou past enorm vergroot. Dit is ook ideaal als je op zoek bent naar een tijdelijke baan. Wanneer je een korte periode beschikbaar bent om extra bij te verdienen, dan start je het liefst morgen! Hier kan een uitzendbureau je op een vlotte manier bij helpen. 

4. Je komt op een werkplek die bij jou past

Dankzij het grote netwerk van een uitzendbureau krijg je de mogelijkheid om verschillende werkgevers en branches te ontdekken. Daarnaast biedt dit jou ook de mogelijkheid om samen met een recruiter te kijken naar organisaties die écht bij jou passen. Zo kun je bij Start People terecht voor banen binnen de overheid, maar ook als operator voor één van onze topwerkgevers

5. Vergroot de kans op de ideale baan

Zoals je nu weet, hebben uitzendbureaus een groot netwerk. Bij Start People schakel je met jouw contactpersoon over welke baan bij jou past. Wij kijken naar jouw vaardigheden en persoonlijke voorkeur die aansluit op jouw ideale baan. Zo kun je aan de slag met veel verschillende functies. Wij kunnen ook waardevol advies geven over het verbeteren van jouw cv en je helpen voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Direct tips voor een makkelijker en leuker sollicitatiegesprek? Bekijk dan onze blog: 7 Tips voor een makkelijker en leuker sollicitatiegesprek.

6. Je krijgt de mogelijkheid om verder te leren

Werken via een uitzendbureau is ook een goede keuze als je streeft naar persoonlijke groei. Je krijgt voor sommige functies namelijk de mogelijkheid om opleidingen te volgen of certificaten te behalen. Dit geeft jou de kans om nieuwe vaardigheden te leren, je kennis te verbreden en je waarde op de arbeidsmarkt te vergroten. Door jezelf te ontwikkelen, verhoog je je carrièrekansen. Bij Start People bieden wij bijvoorbeeld een opleiding tot vrachtwagenchauffeur of opleiding tot operator aan. 

7. Je bent beschermd via de ABU en NBBU

Wil je nou zeker weten of een uitzendbureau betrouwbaar is? Controleer dan op een ABU of NBBU keurmerk op de website. 

Waarom is dit belangrijk? De ABU en NBBU zijn twee brancheorganisaties die zich bezighouden met de uitzendbranche. Om lid te worden van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) moet een uitzendorganisatie voldoen aan strenge kwaliteitseisen en gedragsregels, waardoor jij als uitzendkracht beschermd blijft. Bij ons vind je het ABU-keurmerk onderin de pagina! Leden van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) zijn beschermd door het NBBU-cao. De organisatie zet zich in voor goede arbeidsvoorwaarden en eerlijke concurrentie in de uitzendbranche.

Werken via een uitzendbureau is dus een slimme zet als je graag persoonlijke begeleiding ontvangt, snel aan de slag wil, jouw kans op de ideale baan wil vergroten en om nog veel meer redenen. Klinkt dit als iets voor jou? Pak je kans! Stuur nu een open inschrijving en wij helpen jou verder.  

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk in magazijn
  Blog

  9 tips: Hoe maak ik een goede indruk op mijn eerste werkdag?

  Lees meer
 • man in veiligheidskleding aan het werk in magazijn
  Blog

  Top 5 plaatsen om te werken in Noord-Nederland

  Lees meer