Man die werkt als operator
 • Blog
4 minuten leestijd

Aan de slag als operator? 6 redenen waarom!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is het werk van een operator wel iets voor jou! Als operator zorg je ervoor dat verschillende machines en installaties in een fabriek soepel blijven werken. En dat is natuurlijk een hele belangrijke taak! Samen met jouw team zorg je er dan ook voor dat het eindproduct van de beste kwaliteit is. De tevredenheid van de klant hangt er namelijk van af!

1. Geen dag hetzelfde

Als er één ding vast staat, is het dat de werkdagen van een operator nooit saai zijn. Jouw werkzaamheden variëren namelijk enorm. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden gehad bij verschillende bedrijven (daarover later meer!). Jouw dag bestaat uit het bevoorraden en bedienen van machines. Maar als er andere producten gemaakt moeten worden, moeten er ook andere machines worden ingezet. Jij bent dus goed met techniek en houdt wel van een uitdaging. En omdat je als operator vaak in ploegendiensten werkt, variëren de mensen met wie je de werkvloer deelt ook nog weleens. Als jij ‘s ochtends de werkplaats in loopt, weet je dus nooit hoe je dag gaat verlopen.

2. Jouw specialisme komt tot zijn recht

Als operator is geen dag hetzelfde, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Daarnaast moeten we niet vergeten dat de ene operator, de ander niet is! Wist je namelijk dat er meerdere soorten operators zijn? Zo zijn er machineoperators, procesoperators, lijnoperators en mechanisch operators. Deze zijn in principe verantwoordelijk voor dezelfde taken, maar gebruiken nét even wat andere middelen om deze te voltooien. Zo kan jij kijken welk type werk het beste bij jou past, en dit specialisme mooi tot zijn recht laten komen op de werkvloer.

Wil jij je specialiseren? Klik dan hier om de opleiding tot operator te bekijken.

3. Lekker tempo

Als operator ben je een enorm belangrijke schakel binnen het productieproces. De producten moeten namelijk zo snel en praktisch mogelijk worden gemaakt of verpakt! Aan jou de taak om dit, samen met je collega’s, te werk te stellen. Hier komt natuurlijk een bepaalde druk bij kijken - en met een beetje geluk is dat precies waar jij goed op functioneert. Jij houdt van efficiënt werken, en vindt een beetje tempo houden ook niet verkeerd. Gelukkig heb je altijd een team om je heen met wie je samen deze doelstellingen probeert te halen. Dat motiveert!

4. Werken met je handen én je hoofd

Aanpakken is dus op jouw lijf geschreven. Samen met jouw collega’s werk je dan ook elke dag keihard om de productieprocessen zo goed en snel mogelijk te laten verlopen. En dat kan zowel fysiek als mentaal uitdagend zijn. Jij zet jouw kracht namelijk in om de grondstoffen in de machine te krijgen en af en toe zware producten te tillen. Geloof ons: je sportschoolabonnement kan je wel annuleren als je aan de slag gaat als operator! Bovendien moet je altijd scherp zijn op eventuele afwijkingen, en deze zo snel als mogelijk melden. Jij werkt dus niet alleen met je handen, maar óók met je hoofd.

5. Samen met je collega’s aan de slag

We hintten er al even op, maar je werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de fabriek. Omdat jij de hele dienst verantwoordelijk bent voor een soepel productieverloop, is thuiswerken geen optie. Maar dat vind jij als aanpakker natuurlijk helemaal geen straf! Jij functioneert het beste op de dynamische werkvloer, waar je samen met je collega’s voor je doel kan gaan. En sinds het werk zoals we al zeiden soms fysiek kan zijn, ga je altijd voldaan naar huis. Een laptop openklappen op je bureau? Dat is niet aan jou besteed!

6. De eindeloze mogelijkheden

Als je de vacaturesites al eens onder de loep hebt genomen, weet je dat operators enorm gewild zijn. In welke functie je dan ook aan de slag gaat, verzekerd van werk ben je sowieso. En dan hebben we het nog niet eens over de fijne voorwaarden en eventuele toeslagen die vaak meekomen met het werk binnen de productieketen.

Dat werk kan je trouwens verrichten bij de grootste namen uit de productie-industrie. Wie weet - misschien ben jij wel de nieuwste aanwinst voor FrieslandCampina of Uniekaas. Dat staat leuk op je CV! En heb je geen ervaring? Dan is dat vaak geen probleem. Bij Start People bieden wij gemotiveerde nieuwkomers namelijk de kans om opgeleid te worden tot operator. Zo word jij binnen no-time klaargestoomd voor je nieuwe uitdaging.

Klinkt de opleiding tot operator als iets voor jou? Klik dan hier voor meer informatie.

Omdat je dagelijkse takenpakket veel afwisseling heeft, is er van verveling eigenlijk nooit sprake. Bovendien bestaan er verschillende soorten operators, die elk op een andere manier hun werk verrichten. Dat betekent dat je veel opties hebt! Via Start People gaan veel mensen als operator aan de slag. Bekijk alle operator vacatures nu.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk op kantoor met een lach aan de administratie
  Blog

  Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

  Lees meer
 • Man aan het werk via Start People.
  Blog

  5 tips om op te vallen als uitzendkracht

  Lees meer
 • Man aan het werk voor Start People met clipbord
  Blog

  Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

  Lees meer