Dame aan het werk met haar huisdier
 • Blog
3 minuten leestijd

Dieren op de werkvloer? Zij hebben neus voor het vak

Vandaag is het Dierendag. Misschien laat jouw werkgever het vandaag wel toe om jouw huisdier mee te nemen naar de werkvloer? Nou dat is een goed idee! Dieren zijn namelijk van grote waarde op de werkvloer blijkt uit een onderzoek van de University van Southern California. Maar waarom staan er dan niet overal dieren op de werkplek? En hoe bijzonder zou de werkvloer eruitzien als dat wel zo was?

Volgens een onderzoek van de University of Southern California blijkt dat het introduceren van dieren op de werkvloer, een heleboel positiviteit met zich meebrengt. (bron: USC Dornsife). Volgens het onderzoek van de universiteit zorgen dieren op de werkvloer voor verminderde stress, een hogere productiviteit en meer beweging. Maar waarom staan er dan niet overal dieren op de werkplek?

Hoe positief de waarde van dieren ook mag zijn: Niet alle werkplekken zijn de meest handige plekken voor de aanwezigheid van (huis-)dieren. Denk aan fabriekshallen, constructieplaatsen of andere werkplekken met strikte veiligheid- en of hygiënenormen. Echter, op Dierendag zien wij de kans om te ontdekken hoe deze werkvloeren eruit zouden zien in gezelschap van onze dierenvrienden. Met behulp van Canva’s AI-tooling stellen wij jullie voor aan Henry de hond, Katherina het konijn, Samuel de schildpad, Kelsey de kip en Puck de poes, die vandaag eventjes een belangrijke rol spelen binnen ons werk.

Henry de hond: Operator bij FrieslandCampina

Henry, een trouwe en hardwerkende hond, bewijst dat hij een uitstekende operator is. Dankzij zijn neus voor het vak en oneindige enthousiasme is hij een onmisbare operator geworden bij FrieslandCampina.

Met AI gegenereerde afbeelding hond

 Ben jij net zo enthousiast als Henry? Dan zoekt FrieslandCampina jou!

Katherina het konijn: Vrachtwagenchauffeur voor Jumbo

Katherina hopt van locatie naar locatie om de leveringen van Jumbo op orde te houden. Zo is ze volgens haar collega's de perfecte werknemer! Er knaagt wel iets aan de leidinggevende van Katherina: sinds Katherina werkzaam is, lijkt er wel een worteltekort te zijn bij Jumbo Supermarkten. 

Door AI gegenereerde afbeelding van een konijn als vrachtwagenchauffeur

Ben jij net zo vlot als Katherina? Snuffel dan door de vacatures van Jumbo.

Samuel de Schildpad: Baliemedewerker bij Gemeente Almere

Samuel staat bekend om zijn geduldige en vriendelijke houding. Dankzij zijn schild-erachtige preciezie wordt het werk altijd netjes uitgevoerd. Voor pad-hoc zaken maakt hij altijd ruimte, want Samuel helpt de mensen graag.

Met AI gegenereerde afbeelding van een schildpad aan het werk

 Ben jij net zo geduldig en sociaal als Samuel? Kom werken voor de Gemeente Almere.

Kelsey de Kip: Klantenservicemedewerker voor Odido

Kelsey zorgt ei-genlijk altijd voor kippenvel aan de telefoon, dankzij haar vliegensvlugge oplossingen. Zij luistert zorgvuldig en krijgt van elke klant een gouden pluim!

Met AI gegenereerde afbeelding van een kip aan het werk

Ben jij behulpzaam en een goede luisteraar? Bekijk dan alle vacatures bij Odido.

Puck de Poes: Intercedent bij Start People

Tenslotte hebben we Puck. Onze nieuwsgierige collega zorgt er elke dag voor dat de kandidaten op hun pootjes terechtkomen. Wij verdachten Puck helaas wel van apparatuurmisbruik, haar computermuis is na elke vrijdag verdwenen. Vreemd zeg?

Met AI gegenereerde afbeelding van een kat aan het werk

Wil je graag geholpen worden door onze intercedenten? Stuur dan een open inschrijving op. Wie weet, helpt Puck jou verder.

Met deze vindingrijke oplossing hopen wij een vleugje positiviteit uit de dierenwereld toe te voegen aan jouw werkweek. Natuurlijk voegen dieren niet alleen positiviteit toe op de werkvloer. Misschien staat jouw maatje vanavond wel te trappelen bij de deur en natuurlijk van nog veel meer waarde ;)!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk op kantoor met een lach aan de administratie
  Blog

  Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

  Lees meer
 • Man aan het werk via Start People.
  Blog

  5 tips om op te vallen als uitzendkracht

  Lees meer
 • Man aan het werk voor Start People met clipbord
  Blog

  Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

  Lees meer