Dame met map
 • Blog
5 minuten leestijd

Top 5 plaatsen om te werken in Zuid-Nederland

Ontdek het mooie zuiden! Wij nemen je mee langs de top vijf plaatsen om te werken in het zuiden van Nederland. Van bruisende straten tot innovatieve hotspots, ontdek in welke in welke plaatsen jij jouw carrière naar nieuwe hoogten kunt tillen!

1. Breda

Op de eerste plek staat Breda. De hotspot in Zuid-Nederland voor diegenen die werk en plezier willen combineren. Intercedent Daniëla Jans deelt graag waarom Breda zo een fantastische locatie is om te werken.

"Zakelijk gezien is Breda ideaal gelegen, met bedrijven als SK Firesafety Group, Fource (LKQ), Kärcher en Scania in de buurt. Daarnaast is reizen eenvoudig door goede OV-verbindingen en snelwegen zoals A59, A27, A14 en A16, die de stad doorkruisen", vertelt Daniëla.

Naast werkgelegenheid heeft de stad warme Brabantse gastvrijheid, een prachtige kerk, en gezellige terrasjes op de Grote Markt. Of je nu van shoppen houdt, in de natuur wilt zijn of van het nachtleven wilt genieten, Breda heeft een warme sfeer. De intercedent is ook enthousiast te spreken over het uiterlijk van Breda: "De stad is in de zomers sfeervol verlicht en 's winters feestelijk versierd. Je kunt wandelen en relaxen in mooie parken, en de groene wijken hebben speelpleintjes en bomen. Voor een grotere natuuruitstap zijn er de Mastbos en Liesbos-bossen! In de avond komt de stad tot leven met diverse uitgaansgelegenheden, van clubs tot wijnbars."

Benieuwd naar de werkgelegenheid in Breda? Bekijk dan hier alle vacatures in de omgeving. Of laat Start People Breda je verder helpen.

2. Roermond

Op de tweede plek staat Roermond. Senior Intercedent Laura Caquelein-Teeuwen prijst deze zuidelijke stad aan.

"Roermond is een sfeervolle stad met diverse mogelijkheden: winkelen in de Roermond Outlet, wandelen door de binnenstad, genieten van een maaltijd in het centrum of ontspannen aan het water. Volgens de intercedent heeft de stad een historisch en sociaal karakter: 'Je hebt gezellige parkjes in de binnenstad en waanzinnige uitgaansgelegenheden rondom het Stationsplein en de Roerkade.'"

Ben je op zoek naar een baan in de productie, bij de overheid of in de logistiek? Volgens Laura bevind je je in Roermond op de juiste plek! "Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij Sekisui Slec, Schmitz of Roermond Papier. Daarnaast is de stad makkelijk bereikbaar via de A73 vanuit Venlo, Eindhoven, Maastricht en meer omliggende plaatsen. Ideaal dus", deelt Laura.

Ga vrijblijvend in gesprek met Start People Roermond en ontdek of Roermond jouw volgende werkbestemming is. Bekijk alle vacatures in Roermond hier.

3. Den Bosch

Den Bosch staat op de felbegeerde derde plaats om te werken in het zuiden van Nederland! Intercedent Loek Schook vertelt vol trots waarom Den Bosch dé plek is voor jouw carrière.

Heb je Den Bosch ooit bezocht? Dan weet jij dat de stad gemakkelijk te bereiken is op alle mogelijke manieren. "Met twee treinstations, een uitgebreid busnetwerk en zelfs de mogelijkheid om overal met de fiets, auto of scooter te komen, is de stad goed verbonden. Start People Den Bosch bevindt zich midden in het hart van Den Bosch, op het stationsplein. Klanten zoals Toolstation, BMN Bouwmaterialen en Itab Benelux zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven waar we mee samenwerken", deelt Loek.

De intercedent laat weten dat de stad niet alleen geweldige werkgelegenheid biedt, maar ook veel gezelligheid: "Er is hier ook een heleboel gezelligheid te vinden. De Brabanthallen trekken grote indoor feesten aan, terwijl rondvaarten over de prachtige Binnendieze een unieke ervaring bieden. De stad is rijk aan prachtige historische gebouwen, wat het karakter van Den Bosch echt kenmerkt."

Klinkt Den Bosch als jouw volgende werkplek? Start People Den Bosch helpt jou graag verder. Bekijk al onze vacatures in Den Bosch hier.

4. Eindhoven

Op nummer vier staat Eindhoven. Deze dynamische stad mag niet ontbreken op onze lijst, en hier lees je waarom Eindhoven deze plek verdient.

Eindhoven is de stad van innovatie en technologie! Daardoor zijn er in Eindhoven ontzettend veel kansen voor professionals in de techniek en industrie, wat de stad zelf heeft benoemd als het 'Tech & Maker District'. Maar het is niet alleen de industrie die deze stad aantrekkelijk maakt om te werken. De stad heeft een eigentijds karakter met moderne architectuur en levendige pleinen. Eindhoven is goed bereikbaar via de snelwegen A2, A50 en A67 en heeft een uitstekend openbaar vervoer. Je kunt hierdoor eenvoudig van de ene kant van de stad naar de andere reizen.

Eindhoven is echter meer dan alleen werk. Er zijn talloze restaurants, bars en culturele evenementen, zoals de Dutch Design Week en GLOW Eindhoven. De stad heeft een jonge uitstraling en een internationaal karakter dankzij de Technische Universiteit Eindhoven en de vele expats die hier wonen. Dus als je op zoek bent naar een plek waar innovatie, carrièremogelijkheden en een bruisende levensstijl samenkomen, is Eindhoven de perfecte bestemming.

Neem contact op met Start People Eindhoven en laat je begeleiden naar jouw volgende avontuur. Bekijk alvast al onze vacatures in Eindhoven.

 

5. Tilburg

Laten we het hebben over de vijfde plaats: Tilburg, een stad die bol staat van de energie en kansen om te werken in het zuiden van Nederland. In Tilburg zijn volop kansen te pakken, vooral als starter! De stad verwelkomt (nieuwe) werknemers met open armen. Zoek jij nog naar de juiste opleiding? Wie weet is de opleiding tot vrachtwagenchauffeur wel iets voor jou en begin je binnenkort jouw carrière in Tilburg. De stad is gemakkelijk te bereiken via de A58 en heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor het een ideale plek is om te werken.

Naast baanmogelijkheden heeft de stad een warme en gastvrije uitstraling. Dit is vooral merkbaar in de vele lokale evenementen en festivals. Misschien heb je wel eens gehoord van de Tilburgse Kermis of het Best Kept Secret Festival? Het centrum bestaat uit een leuke mix van boetieks, horeca en cultuur. Zoek je de rust op? In de buurt van de Universiteit van Tilburg is het Wandelbos de Oude Warande.

Ben jij klaar voor een nieuwe start? Ga in gesprek met Start People Tilburg. Of neem alvast een kijkje bij al onze vacatures in Tilburg.

Of je nu verlangt naar historische charme, technologische innovatie of hartverwarmende gastvrijheid, Zuid-Nederland biedt het allemaal! Start jouw carrière in het dynamische Eindhoven, het gastvrije Breda of het historische Roermond. Wij inspireren en helpen jou graag in je zoektocht naar een nieuwe baan, dat is ons werk. Maak contact met Start People en pak je kans! 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk
  Blog

  Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

  Lees meer
 • Man aan het werk via Start People.
  Blog

  5 tips om op te vallen als uitzendkracht

  Lees meer
 • Man aan het werk voor Start People
  Blog

  Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

  Lees meer