Man aan het werk als vrachtwagenchauffeur
 • Blog
5 minuten leestijd

Top 5 plaatsen om te werken in Oost-Nederland

Ontdek de top vijf plaatsen om te werken in Oost-Nederland. Wij geven je alle tips: van bereikbaarheid en werkgelegenheid tot culturele hotspots. Ontdek welke plaats in Oost-Nederland de place-to-be is!

1. Arnhem

Nummer één is Arnhem! En niet zomaar: Arnhem is dé ideale plek om te werken vanwege de perfecte balans tussen gezelligheid en rust. Vestigingsmanager Dhanique de Vries neemt je graag mee in haar visie op Arnhem.

Arnhem is een stad vol mogelijkheden en heeft een uitstekende bereikbaarheid. "Wat zo fijn is aan het werken in Arnhem is dat je overal snel bent. Het is geen hele grote stad waardoor je binnen 10 minuten ook weer thuis bent. Je bent snel in naastgelegen plekken zoals Oosterbeek, Westervoort, Velp en ook zo in Nijmegen. Start People Arnhem is daardoor makkelijk bereikbaar voor klanten en kandidaten", vertelt Dhanique. Er zijn veel partnerbedrijven van Start People waar je in Arnhem en omgeving aan de slag kunt. Zo kun je bij BMN aan de slag bij diverse logistieke functies via Start People Arnhem.

Met een overvloed aan groene plekken zoals het Veluwepark en Sonsbeekpark waar je midden in de natuur kunt ontspannen, is Arnhem de ideale plek om te werken. Dhanique deelt graag waar je terecht kunt om stoom af te blazen: "Voor een avondje uit is de Korenmarkt dé hotspot, met talloze discotheken, barretjes en gezellige restaurants. Het Spijkerkwartier is perfect voor liefhebbers van delicatessen, mode en cultuur, met unieke winkels en regelmatig kunst- en cultuurevenementen. Suggestie: laten we de populaire attracties niet vergeten, zoals dierentuin Burgers Zoo en het Openluchtmuseum waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis van de stad".

Klinkt Arnhem als jouw nieuwe werkplek? Neem dan contact op met Start People Arnhem.

2. Enschede

Op nummer twee staat Enschede, en deze prachtige stad in het oosten van Nederland verdient de tweede plek met een reden! Benieuwd waarom?

Enschede is dé plek om te werken, mede dankzij de centraal gelegen Universiteit Twente, die technologische innovatie en onderzoek in de omgeving stimuleert. De technische sector bloeit in deze studentenstad en zoekt mensen die graag hun handen uit de mouwen steken. Klinkt dit als iets voor jou? Bij twijfel zal de prachtige natuur en leuke sfeer je overtuigen om eens in Enschede te zoeken. Zo kun je genieten van uitzichten over het Lutterzand, een prachtig natuurgebied vlak bij de Dinkel, of wandelen door het warme stadscentrum met gezellige restaurants en pleinen. Locals raden De Kater aan, een gezellig restaurant met een sfeervol katerthema. Voor nog meer tips over wat te doen in Enschede na jouw werkdag, kun je luisteren naar 'Enschede. De podcast.', waar je leuke suggesties en insider tips krijgt om het beste uit je tijd in Enschede te halen.

Kortom, Enschede combineert geweldige carrièremogelijkheden in de technische sector met een prachtige natuurlijke omgeving en een bruisend stadsleven, waardoor het een topbestemming is voor werk en vrije tijd.

Tijd om in Enschede aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Start People Enschede!

3. Zwolle

Op de derde plek van onze top vijf plaatsen om te werken in het oosten staat Zwolle. Deze prachtige klassieke stad is natuurlijk niet te missen.

Zwolle staat uiteraard in onze top vijf plaatsen om te werken in het oosten. De stad heeft een bloeiende economie en trekt grote spelers zoals Abbott Laboratories. Abbott Laboratories is een wereldspeler op het gebied van gezondheid en streeft ernaar mensen niet alleen langer, maar ook een beter leven te geven. Door te werken voor een werkgever zoals Abbott, kun jij het verschil maken.

Wil je na een werkdag even tot rust komen? Ontdek het prachtige Park de Wezenlanden. Dit groene pareltje biedt een oase van rust en ontspanning. Daarnaast kun je genieten van de historische architectuur in het centrum van de stad. Tips van een insider? VisitHanzesteden deelt de volgende tips:

 • Ga naar het Celeplein;
 • De Kromme Jak: één van de mooiste onontdekte plekjes in Zwolle;
 • Koestraat: prachtig uitzicht op de Fundatie;
 • En Assendorp.

Ontdek of Zwolle bij jou past! Wij zoeken met jou naar een passende baan. Neem contact op met Start People Zwolle.

4. Apeldoorn

Als vierde op de lijst volgt Apeldoorn. Apeldoorn is dé stad voor zij die zoeken naar rust en warmte. Lees hier waarom Apeldoorn de vierde plek verdient.

Apeldoorn biedt inwoners, bedrijven en instanties de ruimte. Een bekende instantie in de omgeving is het Centraal Orgaan Asielzoekerscentrum, waar er kansen zijn om aan de slag te gaan als woonbegeleider. In deze rol zet je je dagelijks in voor de bewoners in de opvangcentra, waarmee je een maatschappelijk belang dient en klaarstaat voor anderen. Klinkt dit als iets voor jou? Bekijk de openstaande vacatures. Werken bij COA.

Een van de hoogtepunten van Apeldoorn is de prachtige omgeving. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een absolute aanrader. Fiets of wandel door de uitgestrekte bossen en heidevelden. Wanneer je in Apeldoorn werkt, zul je elke dag verleid worden om de binnenstad in te duiken. Wij raden je aan om eens te wandelen door de stad langs de klassieke grachten en daarna aan te schuiven bij een lokaal restaurant.

Inmiddels overtuigd om in Apeldoorn te starten, maar nog niet de ideale baan gevonden? Neem contact op met Start People Apeldoorn. Wij helpen jou verder!

5. Zevenaar

Zevenaar krijgt de felbegeerde vijfde plek op onze top vijf lijst. Dit omdat Zevenaar een verborgen parel is tussen mooie steden in het oosten. Lees verder en kom erachter waarom je hier moet werken!

Zevenaar is een bruisende stad met veel werkgelegenheid. Deze bedrijven staan open voor nieuw personeel, waardoor er velen kansen worden gecreëerd voor logistieke werkgelegenheid. Of je nu in Arnhem, Nijmegen of de Achterhoek woont, Zevenaar is gemakkelijk te bereiken.

Afgezien van de vele werkgevers en goede bereikbaarheid, is de omgeving van Zevenaar groen en gevarieerd. Als je vanuit het oosten naar Zevenaar reist, moet je zeker een rit maken langs het prachtige heuvellandschap van Montferland. Maar als je eenmaal in Zevenaar bent, ontdek je dat de stad een warme sfeer heeft en de perfecte plek is voor een gezellige vrijdagmiddagborrel met collega's of vrienden.

Woon jij in de buurt en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Neem dan contact op met Start People Doetinchem en ontdek waar jouw kansen liggen.

Kortom zijn er veel mooie plaatsen in het oosten van Nederland waar jij kunt starten aan jouw (nieuwe) carrière! Of je nu zoekt naar gezelligheid in een mooie grote stad zoals Enschede of verlangt naar warmte en rust zoals in het prachtige Apeldoorn. Bekijk ook de top vijf plaatsen om te werken in Noord-Nederland! Of kijk voor meer tips in ons kenniscentrum.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

 • Dame aan het werk op kantoor met een lach aan de administratie
  Blog

  Slim solliciteren met ChatGPT: Zo maak je een top-cv!

  Lees meer
 • Man aan het werk via Start People.
  Blog

  5 tips om op te vallen als uitzendkracht

  Lees meer
 • Man aan het werk voor Start People met clipbord
  Blog

  Wat houdt het in om uitzendkracht te zijn?

  Lees meer