Word vrachtwagenchauffeur
via Start People

Start People Transport biedt je een complete opleiding tot chauffeur C/CE met baangarantie! Je gaat zowel theorie als praktijklessen volgen bij een rijschool in jouw buurt. Na het behalen van alle examens mag jij jezelf vrachtwagenchauffeur noemen en gaan wij voor jou op zoek naar een leuke baan. 

Na jouw aanmelding maken wij telefonisch kennis. Wij zijn erg benieuwd naar jouw motivatie om vrachtwagenchauffeur te worden en geven jou meer informatie over het traject. Klikt het en liggen onze verwachtingen op een lijn? Dan sturen wij jou een digitaal assessment toe. Deze toetst jouw aanleg om vrachtwagenchauffeur. Daarbij wordt gekeken naar werk- en denkniveau (MBO 2), beheersing Nederlandse taal en persoonlijkheid. Het traject om vrachtwagenchauffeur te worden vergt motivatie, doorzettingsvermogen en enthousiasme. Het assessment biedt handvatten om een inschatting te maken of het traject bij jou past. 

 

Direct aanmelden voor de opleiding Bekijk vacatures

Wat houdt het in om door ons te worden opgeleid? 

 Je wordt het hele traject persoonlijk begeleid door één van onze ervaren intercedenten;
 Binnen enkele maanden kan jij al aan de slag in een kansrijke branche;
 Naast een opleiding krijg je garantie op een baan voor minimaal één jaar;
 85% van de opleidingskosten nemen wij voor onze rekening, de overige 15% betaal je pas terug zodra je werkt;
 Je hebt keuze uit de grootste werkgevers in de transportwereld.

Wat heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden?

  • Je bent fulltime beschikbaar na de opleiding
  • Je hebt de gelegenheid om overdag lessen te volgen tijdens de opleiding
  • Je hebt minimaal 1 jaar jouw rijbewijs B
  • Je bent in het bezit van een auto om naar de rijschool en jouw toekomstige baan te kunnen rijden
  • Je hebt een financiële buffer om eventuele extra lessen die buiten het pakket vallen te bekostigen
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed

Heb je nog vragen over het opleidingstraject?
Neem dan contact op met Daniela Pijpers, Landelijk Opleidingsspecialist, via 06-51694376.

Meld je aan voor de vrachtwagenchauffeur opleiding

 Wij betalen 85% van de opleidingskosten
 Je krijgt persoonlijke begeleiding gedurende je hele proces
 Gelijk garantie op een baan die het beste bij jóu past

Jouw gegevens worden gebruikt voor arbeidsbemiddeling, dit vindt deels geautomatiseerd plaats. In ons privacy statement kun je nalezen hoe jouw gegevens worden verwerkt.

Hoe word je vrachtwagenchauffeur?
In 5 simpele stappen.

Veelgestelde vragen over vrachtwagenchauffeur worden

Hoe word ik een vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur te worden heb je eerst je C rijbewijs nodig. Daarna moet je de opleiding Code 95 afronden om als vrachtwagenchauffeur te werken. Een baan voor vrachtwagenchauffeur vindt je bij Start People.

Wat kost de opleiding tot vrachtwagenchauffeur?

Wat de opleiding tot vrachtwagenchauffeur voor jou kost, hangt af van een aantal factoren. Onder andere van hoeveel lesuren jij nodig hebt om je rijbewijs C(E) te halen. Het behalen van rijbewijs C inclusief code 95 kost gemiddeld zo'n €3.800,-. Wil je doorgaan om ook rijbewijs CE te halen? Dan komt hier nog ongeveer €2.500,- bovenop. Wanneer je beslist om de opleiding via Start People te volgen betaal je zelf echter nog maar 15% van dit bedrag. Wij nemen de overige 85% voor onze rekening. 

Wat moet een vrachtwagenchauffeur kunnen?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen als je vrachtwagenchauffeur wilt worden. 

  • Je bent in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B
  • Je bent lichamelijk helemaal gezond
  • Je stelt je representatief op
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed

Daarnaast is het belangrijk dat je als vrachtwagenchauffeur ook stressbestendig bent en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Waar kan ik als vrachtwagenchauffeur aan de slag?

Je kunt als vrachtwagenchauffeur in verschillende branches terecht, zoals distributie, wegenbouw, containertransport, tanktransport en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Voor welke functies je precies in aanmerking komt hangt af van je rijbewijs en eventuele extra certificaten. Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen bestaat bijvoorbeeld het ADR-certificaat en internationale ritten worden voornamelijk door CE chauffeurs gedaan. 

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur?

Wat je gaat verdienen als vrachtwagenchauffeur hangt van een aantal factoren af. Dit verschilt bijvoorbeeld per werkgever, branche en CAO, maar ook of je binnenlandse of buitenlandse ritten doet. Het salaris van een nationaal vrachtwagenchauffeur ligt in Nederland gemiddeld tussen de € 2050,- en € 3250,- bruto per maand. Je hebt daarnaast recht op toeslagen voor bijvoorbeeld overwerk, ’s nachts werken en werken op feest- of weekenddagen.

Krijg ik baangarantie als ik vrachtwagenchauffeur word?

Momenteel is de vraag naar vrachtwagenchauffeurs in Nederland erg hoog. Als je de opleiding volgt hoef je dus niet bang te zijn dat je daarna niet aan het werk komt. Indien je de opleiding via Start People Transport volgt maken we het nog makkelijker voor je. Na je opleiding ontvang je van ons een baangarantie voor 1 jaar en minimaal 32 werkuren per week. Daarbij heb je keuze om te werken bij de grootste transportbedrijven in Nederland!

Wat is een chauffeur CE?

Een vrachtwagenchauffeur met CE-rijbewijs mag in een vrachtwagen rijden met truck en oplegger. Met een C-rijbewijs mag je een maximale massa van 750 kg rijden, met het CE-rijbewijs mag je meer dan 750 kg maximale massa hebben.